duminică, 31 ianuarie 2016

Finalele Mastersului IDM

Rezultatele sunt online AICI
Transmisia e live AICI

La C castiga Fratila George (jucator de 2 maini), cu 206,5 media!
e urmat de Diana Enculescu si de Catalina Fratila.

la B merg mai departe Bogdan Buca, Manuela Bacila, Vatau Florin, si Cristi Marinescu- acesta dupa un play-off cu Radu Stanescu.

La A Romeo rupe tot in calificari, cu 217 media, urmat de Lucian, Catalin, Popescu Marian (mare surpriza!), Calagiu, Arbi, Bulan si Victor.
Barry Foley a fost a doua surpriza, terminand pe 12, cu 180 media si asta fiindca Maria s-a retras in jocul 6, ca putea sa fie pe 13.

La B castiga Manuela Bacila, urmata de surprinzatorul Cristi Marinescu si pe 3 de Florin Vatau.
Bogdan Buca a avut probleme cu coloana si termina doar pe 4.

La A, finala rastoarna toate pronosticurile, Romeo e invins de Victor din primul tur, care il invinge in semifinale si pe Catalin Gheorghe, (care tocmai ii administrase un 279 lui Arbi), dar pierde greu in fata lui Marius Balan, care trecuse cu mult bulan de Lucian Paraschiv si lejer de Calagiu.

asadar, ploiestenii castiga tot (cam discutabil la C, unde jucatorul e legitimat), cu exceptia categoriei supreme, unde Balan este noul rege!

Marius Balan campion!



IDM Masters- finalul calificarilor

Situatia calificatilor a fost in miscare non-stop, fiind modificari si in ultimul squad.

La A, competitia a fost acerba, cut-ul de 198 fiind foarte aproape de cut-ul de la IBIBO-201.
La B, aproape in fiecare squad au fost modificari pe tablou si la final 4 dintre cei 6 calificati au fost de la Vinci: Patrisia Ene, Marinescu Cristian, Dumitrascu Cristian si Irina Punga.
Lor li s-au adaugat Georgiana Dascalu si Andrei Neagu
La C au fost putini competitori si nu s-a completat tabloul.


miercuri, 27 ianuarie 2016

Mastersul IDM

incepe maine.
primii 10 din clasamentul de AICI sunt calificati direct in finala (pentru fiecare categorie in parte)

pentru urmatoarele 6 locuri se dau calificari.
regulamentul il gasiti AICI
Ungerea este cea de la IBIBO
Rezultatele sunt AICI
Azi au fost doar doua squaduri.
Primul in calificari e Barry Foley, cu 200 medie, urmat de ioan Ionescu, cu 191 si altii cu 180 si ceva.
David Orlanda a dat 214, dar e deja calificat,

Calagiu mi-a mancat alunele, pe care i le-am oferit eu, deci nu pot face plangere.
In plus si-a luat si un arsenal nou de la Track (6 bile), care, garantat, va tine mult mai mult decat fostele lui bile Storm.
si sunt si omologate, desigur!

marți, 26 ianuarie 2016

Noutati de pe Facebook

Catalin Gheorghe si-a dat demisia din functia de Presedinte a Comisiei tehnice a FRB si, implicit, din Biroul federal.
Asta intarzie crearea FRB, deoarece el e  trecut in Actul Constitutiv, in Biroul federal.

Calagiu si Mihai Ionescu il ataca la greu pe Presedintele Ionut Nitu, care nu stiu daca va mai rezista psihic in situatia asta.

Pentru multi altii, printre care si Raluca Gindac, eu sunt de vina, ca deobicei.

Intr-o tara "normala", faptul ca unul a fost descalificat pentru o bila neomologata si ca tehnicul nu si-a facut datoria cum trebuie ar fi trezit un interes aproape de zero, fiindca exista regulamente si oameni care sa le aplice.

Pentru noi e un capat de tara, fiindca romanii nu sunt obisnuiti sa respecte reguli si cauta sa se razbune pe cei care-i penalizeaza.

Eu ma bucur ca, pentru un scurt moment, s-au gasit 9 oameni care sa apere normalitatea.
Dar mai trebuie sa treaca multi ani pana cand vom fi o tara "normala"

luni, 25 ianuarie 2016

Clasamente CNI la zi

Feminin
 Masculin B
 Feminin B
 50+
 Juniori

Clasamentele turneului 4

Masculin

Feminin
 Masculin B
 Feminin B
 50+
 Juniori


Exista o contestatie pentru anularea concursului, depusa de Ioan Ionescu, care contesta conditiile tehnice de joc, contestatie sustinuta si de catre Romeo.


duminică, 24 ianuarie 2016

Rezultatul contestatiei de la CNI 3

am luat-o de pe FB, ca eu n-am primit raspunsul

FEDERATIA ROMANA DE BOWLING- in curs de constituire -In temeiul prevederilor Regulamentului Campionatului National de Bowling 2015-2016 („RCNB”) si al Statutului Federatiei Romane de Bowling („FRB”) in curs de constituire,

     Avand in vedere Contestatia depusa de dl. Piros Valentin in data de 10.01.2016, in calitate de jucator in Campionatul National Individual de Bowling („CNI”), cu privire la folosirea de catre dl. Calagiu Cristian, deasemenea jucator in CNI, a unei bile de bowling neomologate USBC in cadrul jocului Etapei a III-a a CNI desfasurata la Clubul IDM din Bucuresti, in ziua de 09.01.2016, orele 13:00,
     Avand in vedere concluziile rapoartelor de cercetare realizate de catre Comisia Tehnica, Comisia de Arbitraj, Comisia de Competitii si Comisia Disciplinara,

     Se retine ca jucatorul Calagiu Cristian a folosit in cunostinta de cauza o bila neomologata, model 900 Global Fun, constatandu-se nerespectarea art. 2.11.4 din RCNB care mentioneaza: „Este in sarcina jucatorului sa foloseasca bile de bowling care respecta toate regulile World Bowling, forul conducator la nivel mondial pentru bowling.
      Daca se constata ca un jucator foloseste o bila neconforma cu regulile World Bowling, atunci acea bila va fi retrasa din competitie.”Pentru faptele anterior mentionate este responsabil dl. Calagiu Cristian in calitate de jucator in cadrul Etapei a III-a a CNI organizat de FRB la Clubul IDM din Bucuresti, care putea si era obligat sa prevada faptele descrise.

    In baza deliberarilor din cadrul sedintei Biroului Federal din data de 21 ianuarie 2016, FRB hotaraste emiterea urmatorului act individual:

DECIZIE
Art.1 Se sanctioneaza cu avertisment si anularea rezultatului obtinut in cadrul Etapei a III-a a RCNB organizat de FRB la Clubul IDM din Bucuresti, dl. Calagiu Cristian in calitate de jucator in cadrul competitiei respective.
Art.2 Anularea rezultatului va fi adus la cunostinta Comisiei de Competitii in vederea inregistrarii sanctiunii in clasamentele corespunzatoare Campionatului National de Bowling in conformitate cu prevederile RCNB.
Art.3 Cu drept de apel conform RCNB in 2 zile lucratoare de la comunicarea hotararii Biroului Federal.
Art.4 Prezenta Decizie va fi comunicata d-lui Calagiu Cristian.
Art.5 Prezenta Decizie intra in vigoare la data emiterii ei.

PRESEDINTE,
Nitu Ionut Lucian
Astazi, 22 ianuarie 2016

si, referitor la  arbitru

FEDERATIA ROMANA DE BOWLING
- in curs de constituire -

In temeiul prevederilor Regulamentului Campionatului National de Bowling 2015-2016 („RCNB”) si al Statutului Federatiei Romane de Bowling („FRB”) in curs de constituire,
Avand in vedere Contestatia depusa de dl. Piros Valentin in data de 10.01.2016, in calitate de jucator in Campionatul National Individual de Bowling („CNI”), cu privire la folosirea de catre dl. Calagiu Cristian, deasemenea jucator in CNI, a unei bile de bowling neomologate USBC in cadrul jocului Etapei a III-a a CNI desfasurata la Clubul IDM din Bucuresti, in ziua de 09.01.2016, orele 13:00,
Avand in vedere concluziile rapoartelor de cercetare realizate de catre Comisia Tehnica, Comisia de Arbitraj, Comisia de Competitii si Comisia Disciplinara,
Se retine ca arbitrul Gagenoiu Romeo a permis folosirea unei bile neomologate USBC, cu toate ca a fost instiintat inainte ca jucatorul sa o foloseasca in cadrul jocului, ca acea bila se afla sub suspiciunea de a fi neomologata.

Se retine ca arbitrul Gagenoiu Romeo nu a completat foaia de arbitras in care sa se consemneze contestarea jocului cu bila aflata sub suspiciunea de neomologare.

Se retine ca arbitrul Gagenoiu Romeo nu a respectat urmatoarele prevederi ale RCNB:
a. Art. 2.11.4 care mentioneaza: „Este in sarcina jucatorului sa foloseasca bile de bowling care respecta toate regulile World Bowling, forul conducator la nivel mondial pentru bowling. Daca se constata ca un jucator foloseste o bila neconforma cu regulile World Bowling, atunci acea bila va fi retrasa din competitie.”

b. Art. 3.2.23 care mentioneaza: “Arbitrul are şi atribuţia constatării îndeplinirii conformităţilor tehnice (delimitarea spaţiului de joc, verificarea functionalitatii instalatiilor, verificarea ungerii, verificarea echipamentului de joc) pentru desfăşurarea în condiţii regulamentare a jocului. Dacă CCB-ul deleaga la meci un membru al Comisiei tehnice, acesta preia de la arbitru atribuţiile tehnice.”

c. Art. 3.1.87 care mentioneaza: “Daca se incalca oricare din prevederile paragrafului 2.11 (Bila de bowling, modificarea suprafetei bilei de bowling) atunci jucatorul in cauza este sanctionat de catre arbitru cu cartonas galben. Bila este scoasa din joc, iar ultimul frame este notat cu 0. Daca incalcarea de regulament se repetă, arbitrul va acorda cartonas roșu”.

d. Art.3.2.22 care mentioneaza: „Arbitrul trebuie să se prezinte la meci cu 30 de minute înainte de ora oficială a disputării meciului si trebuie să aibă asupra lui: a) legitimaţia de arbitru (vizată la zi); b) foi de arbitraj şi foi de scor.
Pentru faptele anterior mentionate este responsabil dl. Gagenoiu Romeo in calitate de arbitru in cadrul Etapei a III-a a CNI organizat de FRB la Clubul IDM din Bucuresti, care putea si era obligat sa prevada faptele descrise.
In baza deliberarilor din cadrul sedintei Biroului Federal din data de 21 ianuarie 2016, FRB hotaraste emiterea urmatorului act individual:
DECIZIE

Art.1 Se sanctioneaza cu avertisment dl. Gagenoiu Romeo in calitate de arbitru in cadrul competitiei respective.
Art.2 Acordarea Avertismentului va fi adus la cunostinta Comisiei de Arbitraj in vederea inregistrarii sanctiunii in conformitate cu prevederile RCNB.
Art.3 Cu drept de apel conform RCNB in 2 zile lucratoare de la comunicarea hotararii Biroului Federal.
Art.4 Prezenta Decizie va fi comunicata d-lui Gagenoiu Romeo.
Art.5 Prezenta Decizie intra in vigoare la data emiterii ei.

PRESEDINTE,
Nitu Ionut Lucian
Astazi, 22 ianuarie 2016

vineri, 22 ianuarie 2016

Turneul individual 4- Ploiesti

Incepe azi, de la 15.00
Rezultatele le puteti vedea online AICI.
Pentru mobile si tablete puteti vedea rezultatele prin aplicatia Google Sheets.

FOARTE IMPORTANT - VERIFICARE BILE DE JOC

Conform Regulamentului Campionatului National de Bowling 2015-2016 („RCNB”), Federatia Romana de Bowling („FRB”) are ca scop cresterea calitatii bowling-ului in Romania. Astfel, FRB urmareste ridicarea nivelului de educatie sportiva si in legatura cu respectarea RNCB a regulamentelor European Ten-pin Bowling Federation ("ETBF") la care FRB se va afilia in curand, dupa interimatul impus de necesitatea legalizarii institutionale, urmare a separarii de fosta Federatie Romana de Popice si Bowling.

In vederea respectarii prevederilor specifice RNCB in legatura cu atributiile arbitrilor de verificare a echipamentului de joc, dar si a FRB de delegare la meciuri a unui membru al Comisiei Tehnice care sa preia atributiile tehnice ale arbitrului, a prevederilor ce fac trimitere la regulamentul ETBF si la regulamentul tehnic al United States Bowling Congress ("USBC"), FRB a luat decizia ca incepand cu etapa a IV-a a Campionatului National Individual 2015-2016 („CNI”) ce se va desfasura la Sky Center Paulesti, sa aplice regula verificarii bilelor de joc din punct de vedere al omologarii USBC si a excluderii din meciurile oficiale a bilelor neomologate USBC.

Deasemenea, cunoscand limitarea obiectiva a resurselor tehnice ale arenelor sportive, in special in ce priveste numarul limitat al masinilor de gaurit (printre care si Sky Center Paulesti), FRB va proceda la cantarirea si inregistrarea facultativa a bilelor atat a jucatorilor inscrisi in turneul respectiv cu prioritate, cat si a altor jucatori doritori (prin completarea unui formular specific). Ulterior cantaririi realizate la Sky Center Paulesti, FRB va indica jucatorilor in cel mai scurt timp posibil masurile pe care acestia trebuie sa le ia pentru indeplinirea conditiilor tehnice de joc ale bilelor respective, in asa fel incat jucatorii sa le poata rectifica in timp util pentru urmatoarele turnee din Campionatul National de Bowling, apeland la echipamentul si specialistii romani sau straini ce au competenta sa realizeze acest lucru.

Va rugam si va incurajam sa sustineti cu etica sportiva si respect reciproc aceste demersuri ale FRB, depunand eforturile necesare pentru indeplinirea conditiilor tehnice ale bilelor de joc, avand in vedere ca verificarea din punct de vedere dinamic al bilelor de joc va deveni o practica uzuala a FRB in competitiile nationale, avand efecte disciplinare in conformitate cu RNCB.

FEDERATIA ROMANA DE BOWLING

Update
Squad 1
Primul este Victor Dumitrascu, cu 192, urmat de Lucian Paraschiv si David Orlanda, ambii cu 190

squad 2
Hatos Aron da 188 si urca pe 4, iar Rethi Hajnalka trece pe primul loc la feminin, cu 179.
 Squad 3
se schimba liderii: Piticariu 201, Romeo 199  si Eugenia 185.
Ceea ce este de neacceptat este ca s-a modificat ungerea de ieri pana azi, de unde ieri era incredibil de uscata, azi a fost foarte lunga . Catalin (se pare) ca a facut modificari la bureti., iar dupa simptome, pare a fi adevarata informatia.
Ar trebui sa stie ca rolul tehnicului este sa asigure aceleasi conditii pentru toti, nu un squad joaca pe scurta si restul pe lunga, unii joaca tare cu uretanul si altii incet cu Haywire, atat de diferite au fost conditiile.

Alina Orlanda probabil iar si-a uitat parola, asa ca nu avem rezultate online
De fapt nu merge netul, Alina stie parola

In squadul 4, Marian Popescu da 183, iar Dora Soos trece pe primul looc la juniori

In squadul 5, Gabor Bonifert da 192 si urca pe 3, iar la juniori  Ivett Varga da 137, dar cred ca e pe 3 la juniori, din diferentele de handicap

marți, 19 ianuarie 2016

Inscrieri Individuale 4

Reprezentantii echipelor din Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Constanta si din alte zone mai indepartate de Ploiesti, va rog sa va grabiti echipele cu inscrierile in CNI T4 pentru a permite organizatorilor locali sa decida rezervarile si eventualele squad-uri suplimentare de sambata dupa-amiaza eventual vineri dupa-amiaza.

S-au creat probleme datorita nerespectarii regulii initiale, care acorda prioritate celor ce vin de la mai mare departare de locatia turneului. Aceasta regula nu a mai fost respectata si nici indicata d-lui Dumitrascu, care nu a putut sa tina cont de ea.

In consecinta, trebuie sa rezolvam conjunctural situatia creata, lucru care se poate face doar daca ne indicati, atat d-lui Dumitrascu cat si noua, eventual pe acest email, care sunt solicitarile de inscrieri.

Va multumesc pentru un raspuns prompt, eventual pana maine dupa-amiaza.
Cu stima,
Ionut Nitu

Situatia inscrierilor o gasiti AICI
Solicitarile de inscriere va rugam sa le trimiteti pe adresa d-lui Gabriel Dumitrascu - gabrielmariusdumitrascu@yahoo.com, precizand ziua si ora squad-ului de participare.

Update:
Squadul de sambata de la 14 a revenit la 13 si s-a mai adaugat unul; vineri, de la 15

luni, 18 ianuarie 2016

Ungerea de la Individualele 4

se va juca la Sky Paulesti
STIRE CNI T4 Ploiesti

Turneul nr.4 al Campionatului National Individual va fi organizat de catre Federatia Romana de Bowling cu sprijinul Sky Center din Paulesti (langa Ploiesti). Programul este urmatorul: sambata 09:30 si 14:00 si duminica de la 09:30 si 13:00, cu posibilitatea unui squad suplimentar pentru sambata de la 16:30, daca va fi cazul.

Taxa de inscriere va fi de 60 lei.

Solicitarile de inscriere va rugam sa le trimiteti pe adresa d-lui Gabriel Dumitrascu - gabrielmariusdumitrascu@yahoo.com, precizand ziua si ora squad-ului de participare.

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Etapele 4A/3B la echipe

In Divizia A, Elcomex da modest-176, Ciucul 173.
In divizia B, Septimia da de senzatie-193 media, cu Ibolya 223!!!
IDM face 193 media (dar ceva mai putin ca Septimia), preluand conducerea in Div. A, iar Split, cu 183, e pe 2.

In Divizia B, Vinci da 177 si urca pe 2.
Galatiul nu mai poate ajunge la meci, datorita viscolului (cod portocaliu).

Acum ies la suprafata neajunsurile sistemului cu turneu:  unele echipe joaca cate 2 pe 6 piste, altele joaca singure pe 4 piste, iar unele echipe vor juca singure peste cine stie cat timp, stiind deja ungerea si putandu-se antrena cat vor ele.

Justificarea alegerii acestui sistem, cum ca ofera egalitate de sanse, a disparut in meandrele concretului!
Rezultate AICI

In Divizia A, Bobowling urca pe 3 (178 media), iar Triple Strike e ultimul, cu 169.
In Divizia B, Ploiesti 1 da cu 30 de popice peste Vinci si preia locul 2.

Update:

Constructorul si Sport's Palace vor juca in seara asta, intre orele 21-24 (aproximativ).
daca n-ar fi jalnic, ar parea o gluma: dupa ce faci 11-12 ore pe drum, sa faci sport de performanta!

Constructorul termina pe 7 (171 media), iar Sport's Palace pe 6 (172).

Clasament final turneu 4, Div. A

1. IDM
2. Split
3. Bobowling
4. Elcomex
5  Ciuc
6  Sport's Palace
7. Constructorul
8 Triple Strike

Clasament la zi echipe, Divizia A

1. IDM 31
2. Split 27
3. Elcomex 19
4. Sport's Palace 19
5. Bobowling 18
6. Ciuc 14
7. Constructorul 8
8. Triple Strike 8

Pentru desteptul care spunea ca un punct nu conteaza, avem lupta pentru playoff, cu 3 echipe intr-un  punct si la retrogradare, unde avem 2 echipe la egalitate.

UPDATE de la Gabi Dumitrascu, cu clasamentele actualizate (Galatiul e pus cu 1 punct)


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fadDOKCy8fmdn6FbVnNEucYLI30IRGF60A3y9E4DZDg/edit?usp=sharing




vineri, 15 ianuarie 2016

Ungerile pentru etapele 4A/3B

sunt Autobahn de 42ft, pentru Divizia A si  Mexico 45 ft, pentru Divizia B
diferenta intre ele e enorma, prima e o "medie" agresiva, iar a doua e o lunga uleioasa

fotografia e cu varianta de 40uL, dar va fi cea de 50uL 


Rezultatele etapelor vor fi ONLINE AICI

duminică, 10 ianuarie 2016

Clasamentele turneului Individual 3 - IDM

rezultatele la masculin sunt provizorii, pana la solutionarea contestatiei.
Clasament masculin
 Clasament feminin
 Clasament masculin B
 Clasament feminin B
 Clasament 50+
Clasament juniori 

vineri, 8 ianuarie 2016

Turneul 3 de individuale- IDM

incepe azi la ora 16.
Rezultatele vor fi AICI
e o participare record, s-au inscris 81 de jucatori.
e surprinzator, totusi, ca nu a venit niciun jucator de la Miercurea Ciuc.
In primul squad, Romeo joaca prost si da 200 media, restul joaca bine si dau sub 190 (nu e chiar gluma)


In squadul 2, nimic notabil, in afara faptului ca pacerul a dat 300!
numele lui e Romeo Gagenoiu, desigur...

In squadul 3, Calagiu reuseste sa dea, cu biluta lui neomologata, doar 192, suficient pentru locul 2.
Transmisie LIVE

In squadul 4, Ioan Ionescu e egalul lui Calagiu, dar e pe 3 (are ultimul joc mai slab), iar Sebi Arcusi, cu 191, urca pe 4

Piticariu are una din zilele "acelea" si face 157 media.
Nu stiu exact cate santuri a dat, dar 5 le-am vazut eu, dintre care 2 consecutive.

Singurul lucru mai important de duminica a fost faptul ca am depus contestatie impotriva utilizarii unei bile neomologate USBC de catre Calagiu, contra unei sume de 250 de lei.

Cazul este flagrant, bila nefiind stantata USBC, nefiind pe lista de bile omologate si fiind prezentata ca neomologata pe site-uri care o vand.

Singurele bile neomologate USBC admise de a fi folosite in competitii  sunt bilele de sala, care trebuie sa fie puse la dispozitie de sala organizatoare, sa nu fie din categoria de performanta si  sa nu fie gaurite pe mana jucatorului.

Acum nu mai e vorba de chestiuni disciplinare, cum sunt bautul sau fumatul, ci de ceva care poate influenta direct rezultatul obtinut.

Astept cu interes rezultatul acestui demers, care testeaza capacitatea comunitatii de bowling de a accepta reglementarea si consecintele nerespectarii regulilor autoimpuse.

marți, 5 ianuarie 2016

Inscrieri la individuale

se fac la Gabi Dumitrascu
Trimiteti solicitarea de inscriere pe adresa gabrielmariusdumitrascu@yahoo.com precizand ziua si ora
situatia lor va fi AICI

luni, 4 ianuarie 2016

O finala PBA = o mare lectie de bowling

sezonul PBA s-a terminat cu WSOB, adica World series of Bowling, unde s-a jucat pe 4 ungeri diferite, plus o finala, unde s-au insumat scorurile din calificarile de pe cele 4 ungeri: PBA World Championship= campionatul mondial PBA.
aici avem finala turneului de pe Chameleon, 43 ft.
Ungere lunga, carevasazica.
daca intrebati un jucator/ antrenor obisnuit cam cum se joaca ungerea lunga, o sa primiti cam genul asta de raspuns: o bila agresiva, cat mai aproape de pocket.

unii mai simpluti or sa va spuna de teoria cu punctul de iesire de pe ungere trebuie sa fie cam pe la L-31, adica lungimea ungerii - 31, 12 in cazul de fata (la 43 ft, adica la sfarsitul celui de-al doilea marker maro)

jucatorii/antrenori cu cu ceva experienta or sa va spuna ca exista cam doua solutii, cu break-pointul aproape de pocket, si din dreapta, pe uscat cu trasa dreapta, uneori diagonala.

jucatorii/antrenorii de elita or sa va sugereze sa va gasiti o zona cu frictie, care sa fie oarecum permisiva, ramanand la latitudinea voastra sa alegeti bila, suprafata si viteza/release-ul.

In acesta finala vedem ca toti aleg sa joace foarte la dreapta, cu BP intre 4 si 10 (o singura lovitura pe 10), zona preferata fiind in jur de 7-8.
teoria L-31 se dovedeste a fi complet gresita (pentru a cata oara?).
la fel si calificari, toti joaca la dreapta, avem un intermezzo pe la mijlocul primului joc, unde avem ceva imagini.

cel care este absolut iesit din comun este Svenssson, care castiga turneul, dupa ce a fost primul si in calificari, si care foloseste uretanul, iar trasa lui este cea mai la exterior.

avantajul de a juca cu o bila slaba este acela ca trasa se conserva mai mult timp, el fiind singurul care nu are probleme cu tranzitia.
dintre dreptaci doar Winterheimer se adapteaza corespunzator.

viteza si rotatia jucatorului de 2 maini este un atu important, dar nu atat de mare pe cat pare.
am vazut la un campionat mondial cum un coreean stangaci(a luat argintul) juca lunga cu BP 1-3, cu uretanul, si era jucator de 1 mana.

asta inseamna ca ai o solutie adecvata ungerii si stilului propriu de joc, ignorand "teoriile"

si o ciudatenie, finala se joaca cross, dar pe piste nepereche, isi muta singuri bilele, fiindca nu exista ball return intre ele.

Enjoy!

A venit iarna, a venit si lupul!

Catalin Gheorghe a anuntat ungerea pentru individualele de saptamana asta, care este o simulare a ungerii Wolf (Lup, in traducere) din PBA.
e o scurta de 32 de picioare, deci cei care dau incet sau sunt dominati de rotatie vor avea mari probleme.
pe de alta parte, e ungerea cu cea mai mare densitate de ulei pe care am vazut-o: 26,3 ml/32 ft., deci celor care joaca pe mijloc s-ar putea sa li se para cam lunga....


mai jos aveti si finala unui turneu din PBA jucat pe aceasta ungere.

observam cum se joaca pe pista AMF, unde datorita frictiei fooarte mari, se joaca ca o medie cu break-pointul foarte in exterior.

pentru iubitorii teoriei cu L-31, putem observa ca exit pointul nu e 1, fiind  in zona 6-8.
frecarea si topografia se pare ca nu stiu aceasta teorie...