duminică, 31 mai 2015

Miza discutiei despre FR Bowling: Puterea! Cine va fi noul Presedinte?

Toate discutiile referitoare la noua federatie au o singura miza informala pentru IDM: puterea!
Nu daca se poate face federatia si in ce conditii, cat costa samd, ci cine va conduce?

Daca e o federatie noua, va fi o conducere colectiva, in care ei au doar un vot, si stiu deja ca le va fi greu sau imposibil sa-si impuna punctul de vedere, au patit-o in trecut si n-au uitat.

Ceea ce ii deranjeaza pe ei, si ceea ce n-a putut accepta nici dl. Grecu, este sa fie condusi de altii si sa fie incorsetati de regulamente.
Asta e principala miza, cei mari si bogati nu vor sa fie bagati in niciun fel de structura in care altii sa faca legea, sa asculte de reguli stricte samd.
s-au obisnuit sa-si rezolve lucrurile la FRPB, unde se poate decide orice, daca vorbesti cu cine trebuie.

Exista si o solidaritate a celor puternici, nu se saboteaza reciproc.
Cat timp a condus Elcomex-ul , IDM-ul a acceptat ("daca da banii, sa faca ce vrea"), acum cand conduce IDM-ul, Elcomexul nu are nimic de comentat.

daca acum IDM-ul se opune noii federatii, incepe si Catalin Gheorghe sa le cante in struna, desi acum doua luni era primul care a sarit sa semneze pentru.

Exista o mica diferenta de viziune intre cei doi, Elcomexul a platit din greu si jucatorii altor echipe, IDM-ul nu! 
Din punctul asta de vedere, de pe urma Elcomexului au beneficiat mai multi jucatori, chiar bowlingul romanesc, per ansamblu.

Exemplul cel mai recent a fost la mondialele de la Abu-Dhabi, unde dl. Grecu l-a platit si pe Romeo, de la IDM, si pe nevasta-sa, ca sa mearga in vacanta!

Sperietoarea cea mare a momentului este ca eu voi pune mana pe federatie, eventual santajand-o cu sediul s.a.

Pe mine nu ma mai intereseaza sa conduc acesta comunitate, fiindca stiu deja ca dinozaurii cei mari nu accepta sa se supuna regulilor, asa ca actul de conducere e mai mereu o misiune imposibila.
In plus, dezvaluind toate mizeriile, mi-am pus in cap o buna parte din comunitatea de bowling.
(plus ca sunt cam arogant, desigur)

Dar cred ca altii ar avea sanse mari sa o conduca cu succes, dintre cei care au o imagine buna si au dovedit ca sunt eficienti in ceea ce fac.

Primul nume care imi vine in cap este  Lorant Verzar, care s-a implicat enorm, are experienta manageriala si nu prea tine partea nimanui.

Al doilea ar putea fi Mircea Nicolescu.

Din Bucuresti, m-as gandi la Ion Bejan.

Oameni cu un capital de incredere foarte mare, neutri, eficienti, care ar putea face o treaba foarte buna.
Nu am vorbit cu ei, e doar ce-mi trece mie prin cap.

Si nu inteleg de ce se mai discuta problema unei noi federatii, din moment ce deja am votat de trei ori pana acum separarea.
Trebuie sa votam doar actele, separarea s-a decis deja acum 3 luni.
Intoarcem mortul de la groapa, ca poate o fi chiria mare la cimitir?

Am uitat oare ca FRPB-ul nu face nimic pentru noi, ne ia banii si ne jigneste, ca bowlingul nu are nicio putere in federatie?

De ce acesta dezbatere?
Ca simte IDM-ul ca pierde haturile?

Hai mai bine sa ne gandim CUM o facem si cine va conduce!
Contribuiti fiecare cu idei, cu servicii, cu bani, cu ce puteti.
Daca altii au reusit, noi de ce nu putem?
Veniti pe 2 la VOT!
PS: si Bebe Ioancea ofera gratuit sediu pentru federatie, vezi comentariul de mai jos.

sâmbătă, 30 mai 2015

Cum se face o federatie cu sediul in casa, fara angajati, care sa ia si bani de la MTS !!!

-Nu se poate face Federatia Romana de Bowling?
-Ba da, se poate.

-Cu sediul intr-o casa?
-Da!

- Fara angajati ?
- Da!

- Poate sa primeasca bani in primul an de la MTS?
- Da, sigur!

- A mai facut cineva asa ceva?
- Sigur!

- Separandu-se dintr-o alta federatie?
- Da!

- Ai vreun exemplu?
- Da!

- Care?
- Federatia Romana de Triatlon, s-a desprins din FR Ciclism in 2012, avand 15 cluburi si 200 de sportivi- vezi AICI

Aceasta s-a desprins de FR Ciclism in 2012, a inceput sa functioneze in 13 decembrie 2012.
Nu putea accesa bugetul MTS pentru 2013, era prea tarziu, dar in 2014 a primit 100.000 de lei de la MTS - vezi AICI

Sediul ei este intr-o casa, pe Str. Constantin Stahi 14, sector 1- vezi AICI.

In primul an nu a avut niciun angajat, iar veniturile ei au fost de 30.000 de lei, MAI MICI decat suma cotizata de bowling la FRPB!

Pentru confirmarea bugetului pe 2013 si anumarului de angajati vedeti siteul ministerului de finante AICI si cautati codul fiscal 31018717.

Site-ul FR Triatlon este AICI, unde putem vedea ca acum au 21 de cluburi afiliate (18 la bowling)..
ASADAR SE POATE FACE SI FR BOWLING, SINGURA CONDITIE ESTE SA O DORITI.
VENITI SI VOTATI PE 2 IUNIE!

vineri, 29 mai 2015

Apelul Geaninei Dumitrascu pentru infiintarea F.R Bowling

Urmare a postarii d-lui Mihai Ionescu (prin intermediul d-lui Briciu) cu privire la optiunea clubului IDM in problema desprinderii sectiunii de bowling din actuala FRPB sub egida unei Federatii de Bowling, va rog sa imi ingaduiti sa imi expun punctul de vedere.

Va invit cu aceasta ocazie la o discutie in care fiecare sa aduca argumente pro si contra constiuirii FRB. Desigur, ideal ar fi fost sa ne asezam cu totii la o masa si sa dezbatem problema in cele mai mici detalii insa, pentru ca timpul si mai ales distanta nu ne-o ingaduie v-as ruga sa profitam de mijlocele pe care le avem la dispozitie, astfel incat nimeni sa nu fie lasat pe dinafara si sa aiba ocazia de a-si prezenta parerea.

Pentru a o lua cronologic, pentru cei care nu stiu deja toata speta, in urma cu cca doua luni, in cadrul Adunarii tinute la sediul FRPB, s-a adus in discutie desprinderea de actuala federatie in vederea constituirii Federatiei Romane de Bowling.

 Am sa incerc sa fac o insiruire a factorilor care au dus la aceasta solicitare, fara a le pune insa in ordinea importantei. Voi incerca mai degraba sa merg pe structura postarii d-lui Briciu, pentru a ma asigura ca putem trage niste concluzii cat mai usor.

In ceea ce priveste aspectele legale am sa o las pe Raluca sa aprofundeze acest subiect intr-un subiect separat, dar vreau totusi sa avem in vedere urmatoarele:

Sediul ne este pus la dispozitie de V. Piros pro bono. Cine va carcoti asupra acestei oferte este rugat sa vina cu un argument puternic. Va rog sa aveti in vedere ca sediul se poate declara doar in baza unui contract de comodat, pe perioada determinata/nedeterminata, nimic nu se face la mica intelegere. Interesul nostru este sa putem pune pe picioare noua federatie, iar pentru asta oricine este invitat sa puna umarul la treaba.
Nu sustin faptul ca Vali este obligat sa ne puna la dispozitie acest sediu la nesfarsit, dar daca nu ma insel, oferta sa facea referire la 2 ani, timp suficient pt a obtine resurse financiare de la MTS. Orice alta oferta este binevenita.

Contabilul este intr-adevar imperios necesar, asa cum de altfel este si in cazul oricarui club. Ramane sa ne interesam ce inseamna ca si costuri. Din cate vorbeam cu Raluca, cenzorul se contracteaza o data pe an, cu ocazia incheierii bilantului. Asa cum v-am spus, Raluca va va detalia aceste aspectemai jos.

In ceea ce priveste etalonarea ungerilor si a salilor, va reamintesc faptul ca acestea au fost facute de oameni din randurile noastre, fara vreo implicare a FRPB asadar, despre ce deplasari, laptop, mobilier vorbim? 

Asta ca sa nu mai punem urmatoarea intrebare: atunci cand s-a constatat vreo neconcordanta intre ceea ce s-a gasit in anumite sali si rigorile impuse prin regulament, a luat FRPB-ul vreo masura pt remedierea problemei sau pt imbunatatirea conditiilor de joc? NU! Atunci????

Daca doriti sa mergem si mai departe de atat, va rog sa imi spuneti cand a organizat vreun “official” al FRPB un turneu de orice natura in vreuna din sali? In fiecare sala inscrisa in programul competional s-au desfasurat turnee individuale. Asa cum bine stiti, fiecare jucator a platit o taxa de participare pentru fiecare competititie in parte (individual, duo, trio)…
Ati vazut cumva vreun angajat FRPB care sa se ocupe de organizare, sau care macar sa incaseze banii? NU! De fapt… sunt si mai curioasa daca in anumite sali a ajuns vreodata cineva din partea FRPB.

Pentru persoanele care nu stiu ce inseamna organizarea unui turneu, tin sa precizez: negociere tarife cu proprietarul salii, stabilire ungere, programari squaduri, inscriere jucatori, delegare arbitrii, incasare taxe, plati catre sala, state pt arbitrii si in ultima faza dus incasari, chitante, foi de scor, state si ce se mai impune la sediul FRPB, pt ca da, tot noi trebuie sa le ducem, pe timpul si pe banii nostril! Si cu toate astea…. A mers! Fara sa primim vreo mana de ajutor, ci doar cu forte proprii!

1500 euro/jucator/sezon… aveti tot respectul meu, domnule Ionescu pentru suma considerabila pe care o investiti in bowling... la o echipa de 18 membri cred ca asemnea cifre sunt de-a dreptul suparatoare… sa stiti insa ca mai existam si noi… restul bowlingului romanesc… cei care practica acest sport cu drag, cu incapatanare si de ce nu, cu speranta ca la un momentdat vom pasi victoriosi pe podium, si toate astea dupa ce ne suportam SINGURI toate cheltuielile care in mod cert nu se rezuma la 500 euro/sezon/jucator (in mod surprinzator, chiar si noi avem nevoie sa ne cazam atunci cand jucam in localitati indepartate, ne antrenam, ba …mai mult de atat, chiar si mancam!!!)

Fara a o lua ca pe un afront personal, sunt de accord ca vorbim de sume mari, insa atunci cand acestea provin din bugetul propriu, cred ca este si mai dureros si cred ca fiecare dintre noi este foarte atent cu ce primeste la schimb ori, intr-o federatie in care platesti pana si finala….

Din cate ne-am documentat, conditia cu judetele este strict pentru constituire. Raluca va completa daca este cazul.
Numarul jucatorilor

In primul rand, nu vad de ce s-ar creste costurile (aveti argumentele mele mai sus). Putem foarte bine sa ne desfasuram activitatea si cu taxele de pana acum. Daca insa, prin decizie comuna stabilim sa crestem vreo taxa, atunci in mod cert acest lucru se va face pentru a acoperi cheltuieli pe care actuala federatie oricum nu le suporta (turnee finale, loturi, cupe, etc).

 Sunt intr-adevar 10-20 de jucatori care se bat la titlu si inca vreo 40 care incearca sa intre in acesti 20! Va rog sa aveti in vedere ca media jucatorilor la individuale este de 55. Vi se pare ca statistic aratam ok?

Concluzia mea este una simpla: am vazut cum este in actuala varianta, si nu cred ca am avut vreun fel de beneficiu, de ce sa nu incercam sa tragem spuza pe colacul nostru???
PS: promit ca, la fel ca si pana acum, veti fi informat unde, cand, cu cine si pe ce ungere trebuie sa jucati. Se vor ocupa de asta aceiasi oameni ca si pana acum….
Pana la acest moment, bowlingul romanesc a functionat exclusiv (parere strict personala) datorita implicarii celor din randul nostru. Amintesc (din trecutul recent, caci doar pe acesta mi-l pot asuma) pe cei fara de care sectiunea de bowling nu ar fi existat:
pe parte de organizare: Mircea Nicolescu, Cata Gheorghe, Cici Bianu, Vali Piros, Daniel Dumitrascu (cel datorita caruia avem la dispozitie, la un click distanta, toate scorurile aferente oricarui jucator din tara din ultimul an), Viorel Pavel , Bogdan Beata, si inca multi altii care au pus mana la treaba fara sa emita vreo pretentie financiara
pe parte de dezvoltare: Lorant Verzar, Bonifer Gabor , Marius Piticariu
pe parte de sustinere financiara: Ion Grecu, Mihai Ionescu

PPS: am pierdut din vedere cel mai important aspect: sub egida noii federatii, organul suprem de conducere sunt cluburile… de bowling… desigur!


Multumesc pentru atentia acordata si astept punctele dumneavoastra de vedere. Ca de obicei, timpul nu este de partea noastra, dar sper ca impreuna sa putem face lucrurile sa mearga intr-o directie buna!
Va rog sa aveti in vedere ca marti fiecare club trebuie reprezentat la sediul FRPB printr-un delegat. (din cate am inteles, o persoana nu poate reprezenta mai multe cluburi).

Toate cele bune!
Geanina Dumitrascu

Raluca Gindac- raspuns la pozitia IDM, incluzand aspecte juridice despre FR Bowling


Referitor la sustinerile aberante cu privire la cenzor si plata acestuia in jur de 400 Euro Lunar!!!!

Ce este cenzorul? Este obligatorie numirea unui cenzor al unei organizatii nonprofit?
Cenzorul controleaza din punct de vedere financiar activitatea oricarei persoane juridice. El trebuie sa fie expert contabil, si, evident nu poate fi acelasi cu contabilul organizatiei. Este obligatoriu sa numiti (si sa mentionati acest lucru in statut), un cenzor, doar daca organizatia are mai mult de 15 asociati. Daca numarul asociatilor este mai mare de 100, trebuie numita o comisie de cenzori, dintre care cel putin unul sa fie contabil autorizat sau expert contabil.

Cu ce frecventa trebuie intocmit raportul cenzorului?
Raportul cenzorului este obligatoriu o data pe an si trebuie incheiat inaintea depunerii bilantului anual.

Cenzorul desfasoara activitate in cadrul unei federatii o data pe an si nu se plateste lunar!!!!! Mai mult, serviciile acestuia se achita in functie si de volumul de munca si sunt necesare doar odata pe an!!! Deci, in cel mai rau caz se vor achita 400 Euro anual.......

Conform legislatiei nationale in vigoare, infiintarea unei federatii implica:

Înfiinţarea Federaţiilor sportive naţionale se realizează în condiţiile art.35 şi 36 din Legea nr.69/2000 şi a dispoziţiilor speciale prevăzute de HG nr.884/2001, respectiv:

ART. 35
    (1) Federaţiile sportive naţionale sunt structuri sportive de interes naţional, constituite prin asocierea cluburilor sportive şi asociaţiilor judeţene şi ale municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport.
    (2) Potrivit prezentei legi federaţiile sportive naţionale sunt persoane juridice de drept privat, de utilitate publică, autonome, neguvernamentale, apolitice şi fără scop lucrativ.
    (3) Dobândirea personalităţii juridice se face în condiţiile legii.
ART. 36
    (1) Federaţiile sportive naţionale se vor constitui numai cu avizul expres al Agenţiei Naţionale pentru Sport.
    (2) Pentru o ramură de sport se poate constitui, în condiţiile legii, o singură federaţie sportivă naţională.
    (3) Prin excepţie, se pot constitui Federaţia sportivă naţională "Sportul pentru toţi" şi Federaţia sportivă naţională "Sportul pentru persoanele cu handicap", ca persoane juridice de drept privat, de utilitate publică, având ca membri persoane fizice şi juridice cu activitate specifică în domeniu.
    (4) Modificarea statutelor sau a actelor constitutive ale federaţiilor sportive naţionale este supusă procedurilor prevăzute de lege, după ce s-a obţinut avizul expres al Agenţiei Naţionale pentru Sport.
    (5) Federaţiile sportive naţionale se organizează şi funcţionează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile prezentei legi şi cu statutele federaţiilor internaţionale corespondente.
    (6) Înfiinţarea federaţiilor sportive naţionale sau modificarea statutelor şi a actelor constitutive ale acestora, fără respectarea dispoziţiilor alin. (1) şi (4), este nulă de drept.

Denumirea federaţiilor sportive naţionale este "Federaţia Română de - ramura de sport - ", cu excepţia cazurilor prevăzute de Legea nr. 69/2000.

Utilizarea denumirii "Federaţia Română de - ramura de sport -" pentru orice federaţie sportivă naţională se autorizează de către Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul procesului de avizare şi/sau recunoaştere, sub sancţiunea nulităţii absolute.
 
În vederea dobândirii personalităţii juridice, precum şi în cadrul procedurii de reorganizare se vor depune la Ministerul Tineretului şi Sportului actul constitutiv şi statutul federaţiei sportive naţionale, în formă autentică sau atestata de avocat, precum şi actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial.

Actul constitutiv va cuprinde în mod obligatoriu cel puţin următoarele elemente:
    a) datele de identificare a membrilor, respectiv denumirea, sediul şi dovada personalităţii juridice ale cluburilor sportive şi ale asociaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport ce compun federaţia sportivă naţională;
    b) exprimarea prin acte doveditoare a voinţei de asociere şi a scopului propus;
    c) denumirea federaţiei sportive naţionale;
    d) sediul federaţiei sportive naţionale;
    e) durata de funcţionare a federaţiei sportive naţionale;
    f) patrimoniul federaţiei sportive naţionale;
    g) componenţa nominală a organelor de conducere, administrare şi control ale federaţiei sportive naţionale;
    h) persoana sau persoanele împuternicită/împuternicite să desfăşoare procedura de dobândire a personalităţii juridice.

Statutul va cuprinde cel puţin următoarele elemente:
    a) dispoziţii generale;
    b) denumirea federaţiei sportive naţionale;
    c) statutul juridic;
    d) însemnele;
    e) sediul;
    f) patrimoniul;
    g) scopul şi mijloacele de acţiune;
    h) condiţiile pentru afiliere: cererea de afiliere, consecinţele afilierii, reafilierii, excluderii, radierii;
    i) membrii federaţiei sportive naţionale; drepturi şi obligaţii; modul de dobândire şi de pierdere a calităţii de membru;
    j) organele de conducere ale federaţiei sportive naţionale:
    - adunarea generală - convocare, atribuţii: adunarea generală ordinară, adunarea generală extraordinară, alegeri;
    - birou federal sau comitet federal ori altă denumire, în conformitate cu statutul federaţiei;
    - organism de administrare: componenţă, atribuţii, competenţe;
    k) organe de control financiar intern: atribuţii, competenţe;
    l) comisiile şi colegiile centrale: componenţă, atribuţii, competenţe;
    m) asociaţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport: organizare, structură, atribuţii, competenţe;
    n) mijloacele financiare;
    o) statutul disciplinar;
    p) organizarea activităţii profesioniste, după caz;
    r) dizolvarea;
    s) dispoziţii finale.
Statutul federaţiei sportive naţionale se elaborează în conformitate cu prevederile statutului federaţiei internaţionale pe ramură de sport corespondente.

În România, în prezent funcţionează 63 de federaţii sportive naţionale ce organizează activităţile şi competiţiile sportive oficiale la nivel naţional, în ramurile de sport recunoscute în ţara noastră, conform statutelor acestora, după cum urmează:

1. Federaţia Aeronautică Română
2. Federaţia Română de Aikido
3. Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă
4. Federaţia Română de Arte Marţiale
5. Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact
6. Federaţia Română de Atletism
7. Federaţia Română de Automobilism Sportiv
8. Federaţia Română de Badminton
9. Federaţia Română de Baschet
10. Federaţia Română de Baseball şi Softball
11. Federaţia Română de Bob şi Sanie
12. Federaţia Română de Box
13. Federaţia Română de Bridge
14. Federaţia Română de Canotaj
15. Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon
16. Federaţia Română de Culturism şi Fitness
17. Federaţia Română de Dans Sportiv
18. Federaţia Ecvestră Română
19. Federaţia Română de Fotbal
20. Federaţia Română de Fotbal-Tenis C.A.J.
21. Federaţia Română de Gimnastică
22. Federaţia Română de Gimnastică Ritmică
23. Federaţia Română de Go
24. Federaţia Română de Golf
25. Federaţia Română de Haltere
26. Federaţia Română de Handbal
27. Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă
28. Federaţia Română de Hochei pe Iarbă
29. Federaţia Română de Judo
30. Federaţia Română de Kaiac-Canoe
31. Federaţia Română de Karate Kyokushin IKO 2
32. Federaţia Română de Karate Modern
33. Federaţia Română de Karate Tradiţional
34. Federaţia Română de Karate WKC
35. Federaţia Română de Kempo
36. Federaţia Română de Lupte
37. Federaţia Română de Modelism
38. Federaţia Română de Motociclism
39. Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern
40. Federaţia Română de Oină
41. Federaţia Română de Orientare
42. Federaţia Română de Patinaj
43. Federaţia Română de Powerlifting
44. Federaţia Română de Polo
45. Federaţia Română de Popice şi Bowling
46. Federaţia Română de Radioamatorism
47. Federaţia Română de Rugby
48. Federaţia Română de Schi şi Biatlon
49. Federaţia Română de Scrabble
50. Federaţia Română de Scrimă
51. Federaţia Română de Snooker
52. Federaţia Română "Sportul pentru Persoane cu Handicap"
53. Federaţia Română "Sportul pentru Toţi"
54. Federaţia Română de Şah
55. Federaţia Română de Table - Backgammon
56. Federaţia Română de Taekwondo ITF
57. Federaţia Română de Taekwondo WTF
58. Federaţia Română de Tenis
59. Federaţia Română de Tenis de Masă
60. Federaţia Română de Tir Sportiv
61. Federaţia Română de Tir cu Arcul
62. Federaţia Română de Volei
63. Federaţia Română de Yachting

Având in vedere dispoziţiile art.36 (2) din Legea nr.69/2000, respectiv “pentru o ramură de sport se poate constitui, în condiţiile legii, o singură federaţie sportivă naţională”, nu se mai pot constitui alte federaţii sportive naţionale în ramurile de sport sus menţionate.
Condiţiile necesare pentru înfiinţarea unei federaţii sportive naţionale sunt:
    a) activitatea ramurii de sport se desfăşoară în minimum 5 judeţe;
    b) la data constituirii să existe minimum 10 cluburi sportive care să aibă minimum 200 de membri practicanţi;
    c) activitatea în ramura de sport recunoscută oficial să se desfăşoare în mod organizat de cel puţin 3 ani de la recunoaşterea oficială a practicării ramurii de sport în România.

Recunoaşterea oficială a practicării unei ramuri de sport în România se face de către Ministerul Tineretului şi Sportului la solicitarea practicanţilor acesteia.
Cererea de recunoaştere oficială se adresează Ministerului Tineretului şi Sportului şi cuprinde următoarele date:
    a) numărul de practicanţi la nivel local şi naţional;
    b) regulamentele de competiţie;
    c) tipurile de instalaţii, materiale şi echipamente utilizate;
    d) informaţii sintetice despre practicarea ramurii de sport respective pe plan internaţional;
    e) statutul şi regulamentele organizaţiei internaţionale a ramurii de sport, dacă acestea există;
    f) orice alte materiale documentare considerate elocvente pentru susţinerea cererii.
Analiza şi verificarea documentaţiei care însoţeşte cererea de recunoaştere oficială se efectuează de către comisia numită prin ordin al ministrului.
Raportul comisiei, întocmit în baza cererii de recunoaştere, a documentaţiei anexate şi în urma vizionării a minimum 3 demonstraţii, va conţine concluzii privind caracteristicile sportului respectiv, valenţele sale sociale şi instructiv-educative, precum şi necesitatea recunoaşterii oficiale.
În baza raportului favorabil al comisiei Ministerul Tineretului şi Sportului recunoaşte oficial, prin ordin al ministrului, practicarea ramurii de sport respective în România.
În baza recunoaşterii oficiale practicanţii ramurii de sport se pot constitui în asociaţii judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport, cluburi sportive, federaţie sportivă naţională, şi pot participa la întreceri demonstrative şi competiţii, potrivit legii.

Parerea mea este sa nu adaugam lucruri si presupuneri de la noi si sa ne rezumam la a interpreta legile asa cum sunt scrise (negru pe alb).

Despre “amenintarile” cu DNA-ul.....stiu ca este o moda acum, dar propun sa ne uitam putin si in atributiile DNA-ului si mai mult, inainte de a ajunge la DNA, sa ne uitam prin legislatie si jurisprudenta ce se intampla daca o federatiei  nu mai indeplineste criteriul de minim 5 judete.....
Si mai mult, scopul este dezvoltarea si promovarea bowlingului, nu? Deci ar trebui sa nu se puna problema de judete...
Vi se pare ca sub egida actualei federatii ne-am dezvoltat? Eu stiu un club care s-a retras tocmai din  aceasta cauza.....
Din pacate, primeaza interesele personale si preferam sa nu ne intereseze de ceilalti, vrem sa fim dictatori si sa ne impunem punctul de vedere, indiferent de parerea majoritatii.
Este un sport in care suntem implicati cu totii, de ce sa nu lasam majoritatea sa hotarasca si incercam sa ne impunem punctul de vedere cu forta?

Parerea mea este ca toate acestea sunt niste pretexte si asa cum unii sustin ca le este bine asa, mie personal (prefer sa vorbesc doar in numele meu) nu imi este bine asa.

Nu facem decat sa cotizam la Federatie fara a primi nimic inapoi. 
Prin “nimic” nu ma refer neaparat la bani, ci macar la bun simt si respect. Si astfel va intreb si ma intreb deopotriva, ce avem de pierdut si de ce nu merita sa incercam o noua Federatie?

O zi buna,
Raluca Gindac

Pozitia IDM-ului in problema federatiei: suntem impotriva!

e preluata de pe Facebook, unde a fost postata de Marius Briciu.
sa incepem cu concluzia:
Si credeti-ma nu vreau sa schimb nimic. Este relaxant si mi-e bine.
Mihai Ionescu
acum si restul:

Se apropie decizia de separare de federatia existenta. Noi ne-am hotarat ca NU. De ce asta?
1. Motive financiare
Am fost extrem de ponderat in evaluarea costurilor. In realitate trebuie sa ai un secretar, un contabil bun, un cenzor, toti angajati si platiti sa poata raspunde in fata MTS-ului.
400E/luna - sediu
600E/luna x2 = 1200E (2 salariati)
Cenzorul o fi mai ieftin 400E/luna
Se aduna 2000E x 12 = 24.000E/an
Drumurile pentru etalonarea ungerilor si salilor de la inceputul campionatului, 8 sali, 8 orase, laptop, mobilier, toate acestea se fac acum din taxa de 100lei x 150jucatori = 15000 lei, aproximativ 3000E
Practic, va fi de 8 ori mai mult. Sincer, nu ne convine.

CLUBURILE CARE VOTEAZA DESPRINDEREA, SA-SI ASUME COSTURILE!
Nu vrem sa platim mai mult ca acum Si asa, costurile pe sezon per jucator intr-o echipa din B sau A fara pretentii la titlu, este de aprox 500E. Pentru cele care se bat la varf, trebuie obligatoriu un antrenament inainte pe pistele din deplasare, care, presupune cazare, masa, adica 1500E/jucator/sezon. Si nu merg 6, merg si rezervele, vazand acolo in conditiile date, cine se adapteaza cel mai bine.
2. Motive de fragilitate
Daca se retrage un judet, nu se mai indeplinesc conditiile de autorizare si se desfiinteaza federatia. Cineva o sa spuna ca odata infiintata nu te mai controleaza nimeni. De aceea sunt 10000 de dosare la DNA. Toti au crezut la fel. Poate aparea o forma de santaj: "Nu mai avem bani! Daca vreti sa ramanem in campionat platiti voi..."
3. Numarul jucatorilor
Cand ridici costurile de autorizare, scade numarul celor dispusi sa plateasca. Vor fi echipe care se vor retrage. Nu vom ramane mai mult de 80-90 de jucatori, ceea ce este similar cu un esec pentru bowling ca sport. Sunt doar 10-20 de jucatori care se bat la titlu (punand in calcul si echipele), ceilalti nu au nici un motiv sa joace in cadrul unei federatii, singura care poate conferi titlul de Campion National. Se vor multumi sa joace la openuri si la ligi, sisteme (atat de relaxante) care pot iesi de sub obladuirea unei federatii. Ori directia trebuie sa fie inversa, sa tii costurile mici, sa aduci 6-7 judete in campionat, sa ajungi la 300 de jucatori, sa ai o majoritate in actuala federatie, sa imparti bugetul existent (dupa ce dai deoparte costurile fixe obligatorii) intr-o proportie corecta, aferenta performantelor, numarului de cluburi si jucatori din cele 2 sporturi si asta DE COMUN ACORD. Si de ce nu, sa dam deoparte accentele despotice ale unora, putini, din sportul asta. Si sigur nu ma refer la Dl. Grecu. Cat timp avem un regulament clar si-l respectam, nu pot fi probleme sau tensiuni cu nimeni, in actuala organizare. Eu unul, nu vreau sa ma implic mai mult. De 10 ani, ma multumesc sa mi se spuna, unde, cand, cu cine si pe ce ungere trebuie sa jucam.
Si credeti-ma nu vreau sa schimb nimic. Este relaxant si mi-e bine.
Mihai Ionescu

Brunswick s-a vandut!

Divizia de bowling a lui Brunswick a fost vanduta unor fonduri de investitii, dupa decizia firmei mama de anul trecut.
asta arata, intr-o oarecarea masura, amploarea dificultatilor cu care se confrunta industria bowlingului.

miercuri, 27 mai 2015

Totusi, poate se bate Romeo cu cineva din lot!

Inca un episod penibil azi, la antrenamentul nationalei masculine: Victor Dumitrascu i-a reprosat lui Romeo ca a mutat de capul lui finalele duo-trio si individual si c-a ales de unul singur locatia la IDM, iar Romeo s-a enervat si l-a gratulat cu "du-te-n p...a mea" si sa sara la bataie cu Victor.
I-a calmat Calagiu, care i-a luat apararea lui Victor in problema finalelor.
E al doilea episod recent de genul acesta, dupa cel dintre  Romeo si Ioan Ionescu.

O atmosfera de echipa nationala cum eu nu am vazut niciodata pana acum.

Nu stiu dupa ce regulamente sportive un astfel de element poate face parte dintr-un lot national.

In play-off nu va juca Vinci, desi Septimia 2 s-a retras (hotarare Romeo-Stamatescu).

Eu imi incetez oficial activitatea in IDM odata cu sfarsitul Ligii de primavara.
Voi antrena independent oricunde sunt cerut, inclusiv in IDM.

De viitoarele ligi din IDM se va ocupa Mao.

Romeo ne spune ca vom juca la jumatatea lui iulie!!!

Ce va spun aici e din categoria: "Bowlingul sunt Io, Romeo"

dupa postarea mea anterioara de pe blog,
intr-o mesaj de pe grupul "bowling" de pe Facebook, preluat de pe timelineul personal, Romeo ne comunica ca finalele duo- trio vor fi pe 5-6 iulie, iar finala individuala "v-a fi" pe 18 iulie, ambele la IDM, costurile fiind de 40, respectiv 60 de lei.

asa bataie de joc n-am vazut de cand sunt in bowling!

cine a hotarat arenele si datele? (Miercurea Ciuc se oferise sa fie gazda pe gratis)
cine nu e in concediu la mijlocul lui iulie?
cine ii invata sa scrie romaneste pe baietii astia?

si textul original:
"Finalale de dublu-trio se vor juca pe data 5-6 iulie la IDM CLUB.Costurile de jucator= 40 ron.
Finala la indiviuduale se v-a juca pe data de 18 iulie la IDM CLUB.Costurile de jucator=60 ron.
Ungerile vor fi din catalogul WTBA, nu mai vechi de 2012 si vor fi anuntate cu 5 zile inainte."

Programul competitional si Adunarea generala a FRPB

Se pare ca nu va mai fi niciun individual 7.

Cu toate astea, finala de duo-trio nu a fost pusa in locul lui, adica saptamana asta.

exista trei posibilitati normale:
- sa ramana pe 13.06, unde jucatorii din nationala masculin  nu pot participa
- sa fie mutata pe alta data, prima posibila fiind 27.06, dar atunci multi jucatori, mai ales din IDM, vor sa mearga la Openul de la Sofia.

O asa ca o sa jucam in iulie????

Play-off-ul Diviziei B va fi la Cernavoda, intre 5 si 7 iunie.
Nu stiu sa va spun cine a hotarat asta, pot doar sa va spun doar ca s- a efectuat tragerea ungerii la sorti si a iesit lunga.
Septimia 2 s-a retras, asa ca se pare ca va participa Vinci.

Adunarea generala a FRPB este pe data de 2 iulie (marti), atunci se va vota desprinderea sau nu de popice.
Va rog sa va trimiteti delegati, fiindca e important pentru toata lumea din bowling
Nu vad ce sens are continuarea actualei situatii, in care sponsorizam federatia.

Puteti lua legatura cu Geanina Dumitrascu, daca nu puteti veni personal la AG.



luni, 25 mai 2015

Clasamente Masters IDM la zi

Am anticipat mutarile de luna viitoare - Marian Popescu si Patricia Ene, care apar acum la categoriile superioare.
Cei scrisi cu portocaliu au migrat din/catre alte categorii, iar cei pe fond gri nu mai fac parte din clasamentul categoriei respective.
Clasamentele online le gasiti AICI
Daca gasiti erori, semnalati-le, "errare pirosescum est"



duminică, 24 mai 2015

IDM open - finale

Rezultatele sunt online AICI
Transmisie LIVE AICI

In ultimul squad, de la 9.15, sunt 14 jucatori si cred ca se vor modifica clasamentele, mai ales la B, unde au venit si jucatorii "de duminica".

La B se pare ca Alexandru Dragomir va intra pe tablou, scotandu-l pe Robert Nicolau.
Nelutu Bejan da 216 in ultimul joc si sare in fata lui Simut, care ramane ultimul pe tablou.
Maria Ursu nu reuseste sa-si imbunatateasca rezultatul si e prima sub linie.
La B intra Dragomir si Laurentiu Buga si ies Nicolau si Babiciu

La C e neschimbat, castiga Ene Patricia, pe 2 e Dascalu Viorel si pe 3  Mihaela "Bunica" Trandafir
in finala de la B nu vine Min Petre, iar Damar Mehmet continua evolutia exceptionala si e pe locul 2 , dupa 2 jocuri, in urma vetranului Gril Alfred.
In turul 3, Bogdan Buca da 262, desi era penultimul, cu 297 din 2!!!!
Cred ca acum urca in primii 4.
Damar Mehmet e primul, Buca pe 2 si Florin Vatau pe 3!
in finala se califica Buca, Popescu, Vatu si Mehmet
La A se califica Romeo, Victor, Arbi si David.

La B, Florin Vatau are podium asigurat , dupa ce-l invinge pe Mehmet
La A, David il invinge pe Arbi

Oauuuu!!!!
Florin Vatau il invinge fara drept de apel pe Marian Popescu!

Victor trece usor de David
La A castiga Romeo, fiindca Victor rateaza la spare in 10.

La B, Bogdan Buca castiga la limita in fata fenomenalului Vatau!

la tombola castiga carduri welness Orlanda David, Nicolau Robert,  Bucurescu Dorel, Tavi Babiciu si Laura Piros

De la editia viitoare, Marian Popescu va fi la A (decizia organizatorilor), iar Patricia Ene la B (decizie proprie).


sâmbătă, 23 mai 2015

IDM open- sambata

Rezultatele sunt online AICI
Transmisie LIVE AICI

Surpriza sezonului: joaca Ion Grecu!
anunta asta reintoarcerea?

Poarta si o scurta discutie cu Mihai Ionescu.
In squadul 2  e sustinut de pe margine  de cativa jucatori din nationala.

Romeo mai joaca si el un squad off the record, dar e totusi departe de cele 10 ale lui Calagiu.

La A intra Balan cu 826, pe locul 6, la egalitate cu Calagiu, dar cu ultimul joc mai bun, la B si C nu se schimba mare lucru, doar Babiciu mai urca un loc la B, iar "bunicul" Trandafir urca pe 4 la C

Cut-ul la A este acum 195,5- Gheorghe Florin
Ion Grecu nu da deloc rau: 188,5 (n-a mai jucat din decembrie!), dar nu stiu daca-l mai tine spatele inca un squad

Squadul 2 e full: 20 de jucatori.
Obada intra la A, cu 201, Marian Popescu intra direct pe 2 , cu 186, la B, iar Mehmet Damar pe 3 la C.
Ion Grecu se retrage dupa 1 joc.

Cut-ul la A este 195,75, la B 166.
In clasamentul squadurilor Simut s-a apropiat periculos de locul 1, cu 9, dar Calagiu il joaca deja pe al 11-lea.

In sqaudul 3, Damar Mehmet, de la C, da 246 in primul joc!!!!

Calagiu incepe cu 160 si se fuduleste in preajma mea ca e in nationala.
Nu stiu de ce are impresia ca-mi pasa de ce face el.
Poate sa iasa campion mondial, mi-e egal.
Ignore!

Damar da 181 in jocul 2 si cu 427 e al doilea din sala, dupa Laura

Squadul se termina cu Victor Dumitrascu si Laura dand peste 200, iar Damar Mehmet face 189 media  si este mutat la B, unde are a doua medie!!!
Cut-ul la B e acum 167- Robert Nicolau.

Cu 798 Piciu Bogdan o scoate pe Geanina de pe tablou, ultima fiind acum Maria Ursu, cu 783.

ultimul squad e in intarziere mare
In el nu se intampla nimic semnificativ pentru clasamente.
Calagiu, Romeo si Simut au mai jucat cate un squad.


vineri, 22 mai 2015

IDM open vineri

Rezultatele sunt online AICI

In primul squad, cu 4 jucatori(!), Maria Ursu da 195 media, si se plaseaza intre Arbanas si  Gheorghe Nicolae, pe locul 12 al clasamentului provizoriu

In squadul 2, Geanina Dumitrascu da la fel ca Maria, dar are ultimul joc mai slab si este pe 13, acum.
Catalin Gheorghe da al treilea squad consecutiv de 180, 186 acum, lucru foarte neobisnuit pentru el.
Mariana Rosca da 163 media si trece pe locul 2 la C.
Popa Victor da 180 si trece pe locul 3 la B, iar Grill Alfred, cu 179, e pe 4.

La A cut-ul a ajuns la 189, iar la B 159, ambele foarte joase
.
In squadul de la 4 nea Mitica (Dumitru Bitan ) da 186 si urca pe 2 la B.
Catalin Gheorghe reuseste 207 si Arbanas 206.
Romeo iarasi scorul zilei, cu 215

In squadul 4, Dorel da 795 si urca cut-ul la 192- Dan Stefan
Calagiu face 10 squaduri

in ultimul squad "bunica" Trandafir da 170 si trece pe locul 2 la C.
Romeo mai da si el un squad, ca sa nu rugineasca: 219

Are cel mai bun scor al zilei in 4 dintre cele 5 zile de concurs.
Marti, cel mai bun scor l-a dat prostul de serviciu, care e pe 2 in clasament(smile!)



joi, 21 mai 2015

IDM open- joi

Rezultatele sunt online AICI

Romeo da 219 in primul squad.

Apare si Catalin Gheorghe, care da doua squaduri, 183 si 185.
David reuseste sa faca peste 200 - 205.
Conditiile de joc sunt mult diferite, pistele au fost spalate manual si back-endul e mult mai agresiv, toti au trebuit sa se mute mult in interior.

Calagiu ataca prima pozitie din clasamentul numarului de squaduri jucate- are deja 8!

Atentie! Ultimul squad este la ora 20.00, la acesta editie!

La B s-a remarcat (din nou) Florin Vatau, cu 181 media, iar la C, Patricia Ene a preluat conducerea, cu 171.
PS: Bogdan Buca vine la finala de la B, asa ca acum cut-ul e normal, la locul 16

miercuri, 20 mai 2015

IDM Open- ziua a treia

Rezultatele sunt online AICI

In primul squad Romeo si-a mai imbunatatit un pic media, pana la 244!
Are sanse bune sa fie scorul zilei !!!!

Azi au mai dat peste 200: Calagiu - 206 si Laura Piros - 204.
La B a stralucit Cezar Stoehr, cu 191.
Florin Vatau, revelatia editiei trecute, doar 170.

Pana acum cele mai multe squaduri le-a dat Viorel Simut- 7, urmat de Calagiu si de Victor Dumitrascu- 6.

marți, 19 mai 2015

Open IDM - ziua a doua

Rezultatele sunt online AICI

Azi ungerea si-a scos coltii, aratandu-si adevaratul caracter.
Doar cativa jucatori au trecut de 200: eu, Victor Dumitrascu (2 din 2), Mihai Ionescu(din prima) si Oana Vlad.

Scorul zilei a fost realizat de unul mult prea prost ca sa fie in lot, adica eu- 215 media...

 Poate la anul facem un concurs de selectie pentru lot, pe ungeri sport cu lungimi identice cu cele anuntate pentru campionate, dupa un regulament identic cu cel de la competitia internationala.

Asta ca sa avem totusi niste conditii obiective de selectie, nu mediile pe un numar aleator de jocuri , in conditii complet diferite de ceea ce urmeaza sa se joace la viitoarele campionate.

Ganditi-va ca, in medie, un jucator, de-a lungul unui turneu, cum sunt europenele de la Aalborg, unde sunt 30 de piste si 24 de jocuri, joaca, in medie 1.6 jocuri pe o pereche, hai sa zicem 2 (deobicei nu se folosesc toate pistele, iar mutarea e dupa un joc)

Asta inseamna ca ai nevoie de jucatori care sa se adapteze in cateva frameuri unor conditii complet necunoscute , care sa stie repede cu ce bila, cu ce executie si pe unde trebuie sa joace ca gaseasca drumul spre strike.

Openul IDM de luna acesta e deosebit de util ca pregatire pentru europene, dar da si masura  pregatirii pentru  asemenea conditii.
Azi a devenit destul de clar ca unii dintre ei sunt foarte vulnerabili, fiindca doar Romeo si Victor au dovedit ca pot presta corespunzator.

Facem exceptie de faptul ca la IDM Open mutarea se face dupa 2 jocuri, ceea ce se face un pic mai usoare calificarile (uneori sunt  3 jucatori/pereche si se joaca doar pe 2 perechi), iar in finala mutarea e in bloc la dreapta, ceea ce face mai usoara finala (afara e mutare stanga dreapta, nu vii mereu dupa aceeasi perechi de jucatori).

Singura competitie din tara care copiaza conditiile de la europene si mondiale sunt individualele, de acea le-am si trecut ca si criteriu de selectie in regulamentul de acum doi ani, prevedere preluata si in regulamentul de anul acesta, dar inlocuita ad-hoc de criteriul "Romeo".

Iar, sincer, Mihai Ionescu mi se pare chiar bun pentru europene, pacat ca nu merge, ar
fi meritat.



duminică, 17 mai 2015

Openul IDM mai

Incepe luni, 18.05, dupa regulamentul de AICI
ungerea va fi Montreal 41 ft.
Rezultatele vor fi online AICI
In prima zi e foarte clar ca Romeo a studiat foarte bine ungerea in 2012, la mondialele individuale, dupa cum se poate vedea in videoul de mai jos.
Asta  fiindca azi  a dat cu zeci de popice la medie mai bine ca oricine altcineva: 239!


In video putem vedea si cat de adevarata e teoria conform careia boardul prin care iesi de pe ungere (la 41 de picioare in cazul de fata, 1 ft dupa inceputul ultimelor dungi maro) trebuie sa fie cel egal cu lungimea ungerii minus 31.
In cazul de fata ar trebuie sa fie 41-31= 10.

Cei patru jucatori joaca cu "exit point" intre 5 si 8.
asa ca teoria se dovedeste din nou... gresita!!!

se pare ca pistele din Cipru nu stiau teoria asta, care are destui adepti pe la noi.

vineri, 15 mai 2015

Ultima etapa din campionatul pe echipe

Se desfasoara in week-end.
rezultatele vor fi AICI.
Azi, Septimia 1 a invins Miercurea Ciuc 2 si s-a calificat in play-off.
In seria celalata si Septimia 2 este calificata in play-off, Vinci terminandu-si meciurile.
Bobowling 2 a invins Sport's Palace 2 demult, intr-un meci jucat in devans.

Clasamentele sunt AICI

In divizia A, Split stabileste un record national, dand 1449 in primul joc, adica 241,5 media!

IDM-uul da si el 1392 in jocul 4, adica 232 media.
Dupa 4 jocuri si Split si IDM au 211 media.
Romeo are 255 media media pe 5 jocuri...


IDM termina cu 7444, adica 206 media, cu Romeo 1503, adica 250,5 media.
Split da 7552, adica 209,8 media, ceea ce e recordul actualei editii de campionat Rezultatul IDM-ului din etapa 5  u Elcomex, , tot pe lunga, fiind al doilea- 7548.
Miercurea Ciuc pierde la Sport's Palace, care ramane in A, iar ciucanii termina pe locul 3 campionatul, cel mai bun rezultat din istoria clubului.

joi, 14 mai 2015

Etapa 8 la liga: poate fi invinsa Nectaria?

Etapa a inceput cu o restanta, Oscar Pin vs Sir, cu Nectaria Gheorghe jucand cu ghipsul pe mana (stanga), pe care si-a rupt-o un pic dandu-se cu rolele.
Asta n-a impiedicat-o sa faca 232 media si sa ramana singura neinvinsa in aceasta liga.

Durerea a impidicat-o sa joace si etapa cu Avantgarde, care a jucat singuri la scor, urmand ca Sir sa joace ulterior.

The Saints mai bifeaza o victorie, de data aceasta in fata lui Bowling Kings, unde o prestatie exceptionala a lui Marian Minca (jucator de doua degete)- 185 media fara handicap si 251 cu totul, combinata cu una ceva mai slaba a lui David Orlanda- 205, a facut o diferenta de 49 de popice.

Unbowlievable au zdrobit in absenta Bulanski, cu Dana Nitu facand si ea 251 media (199+52).

Sniper si Triple Strike au amanat meciurile, iar Flash si Hot Balls au jucat de fun, ca sa nu-si iasa din mana.
saptaman viitoare nu e etapa, fiind open.
Am postat in Pagina LIGII programul complet propus, inclusiv finala.
Daca aveti alte propuneri sau obiectii, le astept.




marți, 12 mai 2015

Inca o manevra oculta- individualul 7!!!

Ieri, aflat in vizita prin IDM(!), Marius Piticariu a inceput demersurile pentru organizarea individualului 7 la Trickshot.
Evident ca acest lucru favorizeaza foarte mult pe unii, cativa din IDM si pe Piticariu insusi, si defavorizeaza pe altii, mai outsideri, asa, Kacso Istvan si Gabor Bonifert printre ei.

Manevra nu poate fi considerata decat oculta, fiindca exista o hotarare a CCB-ului din 5 februarie, prin care nu se mai organizeaza turneul 7, fiindca la Trickshot nu exista echipa rezidenta, cf. art.3.2.5.

Nu mai exista ulterior niciun alt fel act scris, fax, email  etc care sa fi fost comunicat cluburilor sau jucatorilor, cum ca ar mai fi un al saptelea turneu.

mai jos aveti art din regulamentul CNI:

3.2.5    FRPB, prin CCB, va organiza sapte turnee individuale pe următoarele arene: IDM – Bucureşti, MGM – Cernavodă, Oxygen – Bucureşti, TrickShot - Bucuresti, Bowling 300 – Miercurea Ciuc, Lake View – Constanţa, Bobowling Sfantu Gheorghe. Pentru ca o arena sa organizeze un turneu contand pentru CNI 2014-2015, este obligatoriu ca cel putin o echipa inscrisa in CNE 2014-2015 sa isi desfasoare meciurile de "acasa" pe acea arena. In caz contrar, CCB va hotari o arena inlocuitoare.

Referitor la calendarul care trebuie respectat, invocat de secretarul FRPB, astept cu nerabdare sa particip la finala duo-trio, asa cum e trecuta in calendar, in timpul europenelor (care nu sunt in calendar).
Ca sa nu mai spun ce alte gogorite mai raspandeste prin Prezidiu, ca ii penalizeaza ministerul ca nu fac  turneul samd.

Sa va spun una buna, pe care n-o stiti: cineva a facut o plangere la MTS, ca bowlingul nu primeste niciun ban, iar ministerul a raspuns ca nu e treaba lui cum sunt cheltuiti banii.
Cu alte cuvinte, ca pe ei ii doare undeva de ce e trecut in dosarul ala de finantare si in calendar, ca FRPB-ul  practic poate cheltui banii discretionar.
penalizare ca nu facem turneu?
poate pe timesnewroman....

mai bine sa mai facem un turneu, mai dam un ban de pomana la FRPB si poate mai intra si restul lotului pe tablou, ca in sase turnee au fost praf.
poate dupa incheierea competitiei mai reusesc si ei ceva, ca asa s-a obisnuit lumea, sa se schimbe regulile la finish sau dupa.

CINE I-A INCREDINTAT LUI PITICARIU ORGANIZAREA INDIVIDUALULUI LA TRICKSHOT?
Raspuns: cine e la putere si face tot ce vrea, ignorandu-i pe toti ceilalti, la fel cum a fost si cu lotul.
tot ce pot sa va spun e ca eu nu voi merge la acest turneu, mi se pare o bataie de joc totala.

Este doar o alta dictatura, s-a schimbat doar mogulul.
Ironia este ca fiecare dintre ei considera ca e indreptatit si ca procedeaza bine si patriotic in ceea ce face.

Pentru mine calcarea in picioare a oamenilor si a principiilor nu poate duce decat spre intuneric si esec, mai devreme sau mai tarziu.

Se pare ca mai avem mult de asteptat pana invatam lectia democratiei.
Puterea e mai dulce..

Precizare din partea managementului IDM

Am fost sunat de managerul clubului IDM si capitanul echipei Club 69, Marius Briciu, care a precizat ca nici clubul (firma IDM Kennedy) si nici echipa IDM a CS 69 nu sunt implicate in niciun fel de sponsorizare, achizitii de bile, plati catre jucatori samd.

Toate sponzorizarile, bilele samd au fost achitate de patronul clubului, Ionescu Dan Mihai, in nume personal, firma si clubul nefiind implicate.
Asa ca peste tot unde vedeti IDM legat de aceste actiuni, cititi Ionescu Dan Mihai.

Propunere de Gala a Campionilor

Va propun sa organizam Gala Campionilor 2014-2015 pe data de  21 iunie, la sfarsitul Turneului final al CN Individual, in locatia care va fi stabilita pentru aceasta.

Acolo se pot inmana si toate titlurile nationale, pe langa trofeele si diplomele de merit.

Daca e sa o facem dupa acelasi format ca si cea de anul trecut- vedeti AICI si AICI,
bugetul pentru trofee este de circa 1.000 de euro, excluzand tricourile si cupele de campioni (care ar trebui platite de federatie), costurile cateringului, eventualele costuri de amenajare festiva, promovare media etc.

Ideal ar fi ca nominalizarile sa fie decise de cluburi prin vot.

Eu pot ajuta la organizare, achizitionare de trofee si consultanta (daca doriti).
Parerea mea este ca ar trebui facuta, indiferent de decizia care va fi luata pe 2 iunie, cu separarea sau nu a federatiei.

Costurile pot fi acoperite prin contributie voluntara si sponsorizari, nu cred ca e o suma uriasa pentru  toate cluburile active/cu sportivi premiati.

PS: Primul care si-a anuntat sustinerea, inclusiv financiara, este Lori Verzar, de la Septimia

duminică, 10 mai 2015

Clasamente individuale

Clasamentul pentru cei deasupra liniei rosii se definitiveaza dupa Turneul final (primii 16 de la absolut).
Cei cu numele inrosite sunt castigatori (la cat. B) sau campioni (la restul categoriilor)
Asta daca nu-i mai vine cuiva vreo idee sa mai faca turneul 7...

Cateva observatii: 
Campion la 50+ este Bebe Ioancea, care este unul dintre cei mai medaliati bowleri romani in activitate, aproape nu a existat an in care sa nu aiba podium national.
Bronzul la feminin este Karaman Ibolyia
Laura Piros este la al treilea tilu consecutiv la juniori.

Clasament absolut
Clasament masculin
Clasament feminin
Clasament B
Clasament masculin B
Clasament feminin B
Clasament 50+
Clasament juniori

Jucatorii cu progreselecele mai mari anul acesta; Victor Dumitrascu, Kacso Istvan, Daniel Dumitrascu, Gheorghe Nicolae, Bonifert Gabor, Dumitrascu Eugenia, Nicolescu Mircea,  Karaman Ibolyia, Beno Krista.

Cel mai bun debutant: Buca Bogdan
Cel mai bun debutant la juniori: Gheorghe Teodora

joi, 7 mai 2015

Turneul 6 de individuale

se desfasoara la Cernavoda, incepand de maine.
pana la ora actuala sunt inscrisi 51 de jucatori, dar nu e exclus sa mai apara, ca nu era niciun deadline.

Rezultatele vor fi AICI, prin bunavointa lui Gabi Dumitrascu, care a continuat sa tina rezultatele si dupa ce a sucombat CCB-ul.
Nu stiu sa va spun daca va mai fi si turneul 7 de individuale, ca CCB-ul a hotarat ca nu (cand exista CCB), dar secretarul FRPB sustinea ca trebuie facut.

de asemenea, nu stiu ce se intampla cu calendarul conpetitional din iunie, care trebuie schimbat datorita campionatelor europene.

Squadul 1

Romeo da 200 media si e urmat de 2 jucatori de la Septimia 2, pe care marea majoritate nu-i cunoaste - Kacso Istvan si Hatos Aron, cu 197 si 195 media.
ii aveti aici in extrema stanga si extrema dreapta a fotografiei.
Kacso Istvan era pe locul 16 si mai mult ca sigur va ramane acolo sau va urca, ridicand foarte mult stacheta pentru cei care vor  sa intre intre primii 16 - Gheorghe Nicolae, Calagiu, Piticariu, Ioan Ionescu.


Squadul 2
Catalin Gheorghe face 196, iar Mihai Pavel 193.

Squadul 3
Cam nimeni nu da nimic, ungerea e foarte plata si grea, iar jucatorii deprimati.
200 media pare un target cam inalt.
Nae e singurul peste 200, dar par lipsit de solutie din jocul 3 si are doar bile mate.

intr-un mod miraculos, Nae reuseste sa tina mata stransa langa pocket si da 220 in jocul 4
Piticariu se retrage in jocul 5, fiind fara solutie
Victor da foarte bine in ultimele jocuri si face 204 media, iar Nae supravietuieste peste 200 si il coboara  pe Romeo pe locul 3

Duminica
Ionescu Ioan da 199, Laura Piros 196, iar Eugen Itu 193.
In finala de 16 a campionatului intra Gheorghe Nicolae si iese Mihailescu Florian.

pana la urma au fost 49 de jucatori, asa ca punctajele s-au redus corespunzator.
Categoria B e castigata de Kacso Istvan, fiind singurul de B calificat in finala de la absolut.
Avem si un jucator de drept calificat in finala: Daniel Dumitrascu(50+), dar nu avem cativa membri ai "lotului national": Cristian Calagiu, Marius Piticariu si Ioan Ionescu.


Romeo rules! Schimbare in lotul masculin

Alaltaieri a fost un conflict spontan intre Romeo si Ioan Ionescu, in timp ce jucau pe cola, dupa ce Ioan castigase primul joc pe ungerea de individuale, cu 169 la 158(!).
Romeo a inceput sa chicoteasca in spatele lui Ioan, sa-i ureze de split, Ioan s-a enervat si i-a zis ca nu e prost si stie de ce ii face asa, Romeo i-a zis, ca ba da, e prost si mai sa se ia la bataie.
Asa ca Ioan Ionescu a renuntat la lot, chiar in ziua in care trebuiaiu achitate biletele de avion.
Urmatorul pe lista e Calagiu, ca tot a luptat cu indarjire pentru lotul "corect".

Nu conteaza ca suntem in 7 mai, lotul Romaniei se poate schima oricand, desi termenul limita era 1 pentru comunicare numelor.
Romeo rules!

miercuri, 6 mai 2015

Liga IDM de primavara- et.7- codasele au facut legea!

Rezultate surpriza azi: Triple Strike reuseste prima victorie "adevarata" in fata celor de la Bowling Kings, care erau neinvinsi pana acum, iar Oscar Pin in fata celor de la Flash (tot prima victorie).
Fiecare din invingatoarele de azi mai avea o victorie prin neprezentare in fata lui Bulanski.
Cristi Orlanda e suspectat ca a blatuit meciul cu fiu-su, mimand un 125 in ultimul joc, desi conducea serios pana atunci.

face parte din farmecul ligii, desigur...

Sir rezista scaderii abrupte a handicapurilor si castiga cu 26 de popice in fata lui Unbowlievable.

Avantgarde rastoarna spectaculos meciul cu Sniper in ultimul joc si urca pe locul 2 in clasament.

Dupa stabilizarea handicapurilor, e clar ca un scor bun e obligatoriu peste 230 media, fie el la individual sau la echipe.
la individual conduce Nectaria, care acum are un handicap mult diminuat, nivelul ei de scor fiind acum cu 23 de popice mai ridicat ca in liga de iarna!

Rezultate si clasamente AICI






luni, 4 mai 2015

Turneul individual nr. 6

Ar trebui sa aiba loc  saptamana asta, la MGM.
ungerea trebuia anuntata ieri, ca si amanuntele organizatorice.
Eu nu stiu nimic.
daca e cineva mai informat ca mine, il astept  sa-mi spuna si mie, ca sa postez pe blog.
se pare ca unii considera ca Facebookul e un modalitate oficiala de de informare, facand abstractie de faptul ca nu toti au cont si nu toti pot sa vada ce posteaza altii...

Update (postat pe FB aseara la 23.30):

Pentru inscrieri la Individuale nr 6 va rog sa folositi adresa de mail
delfinii_elcomex@yahoo.com
ordinea inscrierilor este data de primirea mail-urilor
Prioritate la alegerea squad-ului au jucatorii care vin din zone indepartate
Ex: M. Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Sf. Gheorghe ....
Puteti urmari squad-urile propusein functie de nr jucatorilor participanti se poate mari nr squad-urilor
Multumesc pentru intelegere
Catalin Gheorghe

Ungerea este AICI.
Inscrierile AICI
Taxa de inscriere e 60 de lei.

eu stiam ca urmeaza o lunga la rand, dar e buna si o medie de de 42 ft
nu va luati dupa imaginea ungerii de la Kegel (overhead graph), ca e gresita, ungerea are 42 de picioare pe toata latimea ei, nu are 45 pe mijloc.

si graficul compozit, cel cu cantitatea de ulei are erori, fiindca sunt decalate cifrele care marcheaza boardurile.
de exemplu boardul 10 R(dreapta) este de fapt cel in dreptul caruia scrie 11...

Update: vedeti ca s-a schimbat linkul pentru inscrieri, l-am actualizat
traiasca comentariile la posturile de pe Facebook.

dupa ce a gresit linkul catre ungere, acum a schimbat linkul catre inscrieri
samd...
uf! greu cu organizarea  la Cernavoda!


duminică, 3 mai 2015

De ce avem nevoie de federatie proprie

12 motive pro:

- nu avem dreptul la decizie proprie in actuala federatie, in AGA si in Prezidiu suntem minoritari

-nu avem acces la posturi de conducere, chiar daca unele sunt prevazute prin statut. nu avem nici macar Vicepresedinte, desi am avut candidat la AG,  popicarii au votat impotriva. In ultimii 3 ani am scazut de la 5 voturi in Prezidiu, la 2.

- nu avem accesul la bugetul federatiei de la MTS- suntem sponsori ai federatiei de 2 ani, toti banii ii papa popicele

- nu avem acces la justitie sportiva- Comisia de Apel si Prezidiul sunt dominate numeric de popicari si toate deciziile sunt luate de ei, chiar in contradictie flagranta cu regulamentele- vezi doar doua cazuri anul trecut

- activitatea FRPB nu este transparenta, niciun Proces verbal nu a fost publicat in ultimii ani, nici de la AG, nici de la Prezidiu, nici de la Biroul Executiv, desi este obligatoriu, prin lege

- CCB-ul nu are nicio putere, deciziile importante au fost schimbate la federatie, deobicei prin trafic de influenta

- Toata munca de organizare e facuta gratuit de catre bowleri, fara plata, federatia e in cel mai bun caz purtatoare de mailuri

- modul de lucru al actualei federatii e extrem de greoi, se bazeaza pe prezenta fizica la sedinte si activitatea pe hartie, nu pe utilizarea "electronic media"

-promovarea imaginii bowlingului de catre federatie e nula, nu au nicio activitate de PR

- activitatea federatiei de atragere de sponsori pentru bowling e inexistenta

- nu exista nicio activitate de dezvoltare a bowlingului. Programul Pierre de Coubertin a fost o frectie menita sa pape repede niste bani, iar rezultatele au fost nule, niciun copil nu a fost nou legitimat

- Atitudinea fata de bowling a conducatorilor federatiei este absolut jignitoare, nu a fost nicio AG la care bowlingul sa nu fie calcat in picioare (cu unele accente comice, printre tipete)

Un motiv contra

- mai bine colonie, decat independenta!

sâmbătă, 2 mai 2015

Adunarea generala a FRPB

va avea loc pe 2 iunie a.c.
Atunci ar trebui sa se voteze separarea popicelor de bowling.
sa vedem si minunea asta!

La Constanta se desfasoara restanta CFR- Split, esentiala pentru ramanerea in Divizia A a CFR-ului.
rezultate AICI

in alta ordine de idei, atasez conditiile de eligibilitate pentru finantatare de catre MTS.
ideea ca nu vor pute fi accesati bani de la MTS e falsa, toate federatiile iau bani, inclusiv cele fara performante internationale de vreun fel.

cei aproximativ 35. 000 de lei cotizati anual de catre bowling catre FRPB sunt absolut suficienti pentru functionarea unei federatii, cu personal voluntar.

Sunt mai multi cei care vor sa lucreze pro-bono pentu o eventula federatie, iar sediu, imprimanta, telefon si 2 laptopuri se gasesc si la mine in sufragerie...
Cine are nevoie de sprijin, poate sa ma caute.

Raluca Gindac a spus nu se implica activ pentru Adunarea Generala , dar daca cineva o roaga sa faca actele noii federatii, le va face.
Samd.

Intrebati si vi se va deschide.

Update: Split castiga cu 5 popice(!!!!) meciul cu CFR.
meciul s-a desfasurat la MGM, fiindca masina de uns de la Lake View era inutilizabila.