miercuri, 29 iunie 2011

Cele 5 pentru milion

sunt, in ordinea clasamentului:
Kelly Kulick, Leanne Hulsenberg, Liz Johnson, Shannon O'Keefe, Lynda Barnes

ele vor juca finala tip steppladder, 5 cu 4, castigatoarea cu 3 samd.

finala va fi Kelly Kulick vs, castigatoarea meciului 3.

daca vreuna din ele da 300, castiga 1.050.000 de dolari
daca iese egal, 300-300, decizia este a directorului turneului, cum se imparte milonul, poate sa-l ia doar castigatoarea la roll-off, sau pot sa-l imparta.

dar ce vorbesc eu aici...

adevarul e ca ungerea e usoara, s-au dat deja 14 jocuri de 300...

pentru noctambuli, transmisia finalei va fi AICI, vineri dimineata de la ora 3.

ca un mic comentariu tehnic: anul acesta am remarcat, ca si anul trecut la baieti, aproprierea stilurilor jucatoarelor, ca si cum ar avea acelasi antrenor.
cel mai frapant caz e Liz Jonhson, care la peste 40 de ani si-a modificat subtantial lovitura.

ca o nota caracteristica, timingul tinde sa fie un pic "late", cel putin pe primii doi pasi, unde push-out este spre sfarsitul pasului 1, aproape de 2, dar traiectoria bilei e pe cadere aproape verticala, ceea ce asigura, impreuna cu balansul liber, o reactie remarcabil de buna a bilei, mai putin intalnita pana acum in bowlingul feminin.


banuiala mea e ca pentru aceste schimbari e "vinovat" ITRC-ul, pe Shannon O' Keefe am vazut-o iesind din sala ITRC cu o zi inaintea inceperii competitiei.
iar jucatoarele internationale n-au intrat in primele 10...

De ce am fost in America si ce am facut acolo (2)

Cursul propriu-zis a avut doua componente: in sala de curs si pe pista.
au foat 32 de participanti, cu multi ani de experienta in spate, varsta medie fiind undeva pe la 50 de ani.
Tasos Sivissidis cred ca era singurul sub 40.

primtre participanti erau:

- Susie Minshew, antrenoare Gold level, care a participat ca sa fie la curent cu ultimele informatii din bowling. ulterior a facut evaluarea partiala a catorva dintre studenti, la partea practica. A inceput bowlingul la 38 de ani,iar acum, la 63, e considerata o celebritate, a fost antrenor secund al SUA, de 2 ori aleasa antrenorul anului de comitetul olimpic american- AOC,e in top 100 antrenori, fosta Presedinte a IBPSIA samd. vezi si http://www.strikeability.com/.

- Jerry Davis, care si-a luat prima licenta de antrenor in 1959! Antreneaza intr-o localitate din Arkansas, unde varsta medie a jucatorilor e de peste 60 de ani!

- 3 antrenori din Venezuela, 1 din Indonezia, 1 din Australia, 2 din Grecia si un roman. Celalalt grec e un fizician, fost pilot de vanatoare, Christos Konstantakopoulos.
- a doua americanca a fost Beth Reese, care inceput bowlingul la 37 de ani, fosta campioana All Events a Texasului
- au fost cam 10 proprietari de ProShop-uri, toti certificati IBPSIA

Instructor a fost Stephen Padilla, care a lucrat la Kegel cativa ani, iar acum la USBC; ales Top 100 antrenori in fiecare an, iar in 2009 ales antrenorul anului de catre AOC.

Poate cel mai neobisnuit lucru a fost modalitatea de desfasurare a conferintei, care a fost foarte interactiva, deseori evoluind intre consultari intre instructor si auditori
asta se datoreaza partial si informatiilor noi care se aduna continuu.

- bowlingul cu doua maini si eliberarea tip "elicopter" au generat cea mai mare efeverscenta si schimb de informatii. s-a apelat inclusiv la varianta "suna un prieten", cand se cauta raspunsul la intrebarea: care degete ies primele din bila la eliberarea elicopter? (opinia mea era ca ies simultan, a altora ca iese degetul mare primul, sau ca celelalte doua si degetul mare impinge etc).
rasunsul venit la telefon, de la un antrenor care masurase jucatori cu astfel de eliberare, era ca degetul mare iese, in medie, cu 1/1000 de secunda inaintea celorlalte!!!!

- dispute au mai fost si pe marginea aruncarii cu doua maini de la piept, daca este regulamentara sau nu
Asta a fost lamurita de Rod Ross (ca si multe altele), care a spus ca pe baza filmarilor de mare viteza, niciodata mainile nu parasesc simultan bila, deci e regulamentara.
am intrebat: atunci de ce nu se renunta la prevederea ca doar una din maini sa fie pe bila la release si mi s-a raspuns ca asta e treaba celor cu regulamentele, aratand cu mana inspre birourile USBC...

- la partea de bile, drilerii din sala au facut legea fiind, in mod evident, cei mai competenti

- un alt subiect extrem de disputat (subiect de examen) este: la inceputul slide-ului de pe ultimul pas bila trebuie neaparat ca bila sa nu se mai afle pe urcare?
probabil ca in Romania raspunsul ar fi fost unanim ca da (si eu am sustinut la fel, pe baza conservarii inertiei bilei).
raspunsul corect e de fapt nu, la cei cu balans inalt si slide lung si relativ lent, bila inca mai urca putin cand incepe slide-ul- s-a exemplificat pe video cu jucatori de tot felul, inclusiv din PBA

- noaptea, neputand sa dorm si ranit in orgoliul propriu, mi-am adus aminte ca am avut elevi care faceau asta si-i felicitam pentru timingul bun.
Se pare ca si ca antrenor poti sa crezi una si sa faci alta, nu numai ca jucator. O lectie importanta.

- opinia generala este ca power-playerii (sau cranker-ii, cum li se mai spunea) au timing late. de fapt, s-a dovedit pe video, ca multi au timing de rolleri (early), piciorul inca le mai aluneca cand efectueaza release-ul...

- dar cursul a fost efectiv zguduit de Rod Ross, care pe baza experientei si datelor imense adunate la ITRC, a adus contributii deseori in contradictie cu continutul tiparit al cursului

de exemplu: cate strikeuri poti sa dai prin acelasi loc?
stiam ca robotul Brunswick nu daduse niciodata 12, dar nu stiam cate.
raspunsul a fost 5 (intre 5 si 8, de fapt)
dupa 2 zile am aflat ca robotul EARL a dat 12!

- ne-a impartasit din experienta lui, pe baza masuratorilor a constatat ca marimea antebratului e proportionala cu marimea rotatiilor imprimate bilei de catre jucator.
asta pana la jucatorii cu rotatie "WOW!", care au antebratul foasrte subtire...
explicatia e ca astfel de rotatii nu le poti obtine decat longitudinal, unde ai nevoie de viteza de executie, si nu de lift, unde intervine forta antebratului...

- primul jucator din lume avand release cu 3 degete, care a fost masurat ca avand peste 600 rpm, este juniorul EJ Tackett, titular in echipa de juniori si de seniori(!!!) a SUA.
contrar legendelor, Robert Smith nu trece de 500 rpm

in baza informatiilor noi si pe alocuri puternic schimbate, tare mi-e ca examenul teoretic (care e online) o sa fie usor haotic, fiindca corectarea e automata.

intrebarile sunt cu raspunsuri multiple si nu mi-e clar la unele daca trebuie sa raspund cum era in curs, sau cum ne-a fost predat ca fiind adevarat...
daca nu iau examenul, va trebui ca mai fac odata cursul.
pedeapsa curata...

Iata-l pe junior:

De ce am fost in America si ce am facut acolo (1)

cred ca in orice domeniu e important sa inveti de la cei mai buni.
iar in bowling, indiscutabil, cei mai buni sunt americanii, pe teritoriul carora s-a format si dezvoltat bowlingul si cei care domina autoritar competitiile internationale.

iar cel mai bun loc de pe planeta unde poti studia este ITRC (International Training Research Center, Arlington, Texas), deschis cu doar un an in urma.



aici avem tot ceea ce este mai avansat in tehnologia aplicabila in bowling:

- camere video de mare viteza, care filmeaza din fata, din spate, lateral si de sus,
- sistem de redare cu intarziere de cca. 30 de secunde a imaginilor, care permite analiza video imediat dupa aruncare
- sisteme de analiza computerizata a traiectorii bilelor, CATS si DigiTrax
- softuri de analiza a miscarii- Bowlers Map
- sistem de analiza a presiunii pe talpi
- sistem de analiza a miscarii globilor oculari
- toate tipurile de masini de uns existente pe piata, precum si cateva modele retrase din productie
- robot computerizat de aruncat bilele, primul care a a reusit sa dea 300- EARL
- laboratoare pentru testare echipamente de bowling: bile, popice samd, sunt folosite si ca facilitati de omologare a USBC pentru echipamente.
- centru de bowling cu 20 de piste- 14 deschise publicului si 6 pentru cercetare.
sunt 16 Brunswick Pro Anvilane, 2 AMF HPL si 2 alte model. Pinsetterele sunt 16 GS-X, 2 A2 si 2 AMF XL.




Centrul dispune de o echipa de antrenori de cel mai inalt nivel, condusa de Rod Ross, directorul ITRC si antrenorul echipei USA.


Au mai ramas 16 la US Open

astazi s-au incheiat calicarile si au mai ramas doar 16.
Cut-ul a fost la 226 media, ultima fiind cea mai buna jucatoare europeana a momentului, daneza Mai Ginge Jensen, care a dat un 300 inj penultimul joc, ceea ce a ajutat-o sa faca cut-ul.
a fost cel de-al 12-lea al concursului.


Conduce Kelly Kulick, cu 243 media pe 32 de jocuri, urmata de Shannon Pluhowski, Liz Jonson si Linda Barnes.

doar 3 jucatoare internationale au rezistat in ultimele 16, toate din Europa- olandeza Lisanne Breeschoten, suedeza Helen Johnsson si daneza Mai Ginge Jensen.

marți, 28 iunie 2011

Milionul de dolari pune fetele la treaba

In Arligton, Texas, se desfasoara cel mai mediatizat turneu de bowling din istorie- US Women Open 2011.

finala turneului se va desfasura pe stadionul de fotbal american Dallas Cowboys, iar, daca castigatoarea va da 300 in finala, va primi un milion de dolari in plus, pe langa cei 50.000 de dolari primiti oricum.
rezultatul a fost ca au venit aproape 290 de jucatoare din 16 tari.

cut-ul primelor 32 a fost, dupa 3 zile si 24 de jocuri, la 222 media.
s-au dat pana acum 8 jocuri de 300!
ungerea este de 39 de picioare, cvasi-house, cu un zid 5:1 la boardul 6!

prima, dupa primele 3 zile, este celebra Kelly Kulick, singura femeie care a castigat un turneu PBA, si nu oricare, ci chiar Turneul Campionilor!

a avut 246 media pe 24 de jocuri!!!!

duminică, 26 iunie 2011

Finalele individuale

Lacatusu a terminat primul - 3619 - 1174 azi, (1054+ H120)
2.Gray (ENG) -3615
3.Buga - 3606 - 1326 pe 6 jocuri azi !!!! (1236+H90)
4. Kinder (ENG) - 3584

7. Orlanda 3479 - 1206 azi (1086+120) !!!!
8. Dumitrascu 3400
13. Pavel 3252 - 1136 azi, 1106+30, mai aproape de valoarea lui
16 Geana 3163- cu un 230 in ultimul joc
20 Arbanas - 3077
25. Asman - 2656

Finala de 4 - Steppladder:

Kinder - Buga 223-206
Kinder- Gray 208-179
Lacatusu - Kinder 190-184

Finala o castiga Ionut Lacatusu!!!

Bravo!!!

Video AICI

Premierea AICI

sâmbătă, 25 iunie 2011

Rezultate finale sambata

1. Lacatusu 2445 - Bravo!
7. Buga 2280
8. Dumitrascu 2270
9. Orlanda 2233
16. Pavel 2116
18 Arbanas  2086
20. Geana 2015
25 Asman1808

Triourile lui Lacatusu si Buga au terminat pe 2 si 3.
maine se joaca finalele individuale, la care participa toti.

Rezultate sambata la Viena

dupa 3 squaduri:

1. Lacatusu 1837 (H20)

2. Gray  (ENG) - 1780 (H5)
3 Garcia Enoko (ESP) - 1769 (H5)
4. Jordan (ENG) - 1757 (H 0)

5. Orlanda  1753
7. Dumitrascu 1716
10 Buga 1639
18 Pavel 1548
19 Arbanas 1499
20 Geana 1429
25  Asman  1312

Lacatusu a dat 597 (fara handicap) in ultimul squad  si pare scapat in castigator al calificarilor...
Orlanda a dat 485 si a pierdut mult...
Pavel nu-si revine, da foarte slab in raport cu valoarea lui

la trio, Lacatusu, Buga si Orlanda sunt pe locurile 2, 3 si 4- fac triouri mixte, cu jucatori de prin alte tari si cu jucatori de toate categoriile, baieti si fete.

rezultatele sunt prelucrate de mine, ale austriecilor nu sunt adunate, au handicapul calculat pe cele 12 jocuri samd.
 in plus,  apar numai in varianta germana a site-ului...

Rezultatele sunt puternic modificate de modul de declarare a mediilor din tara ale jucatorilor, Lacatusu si Orlanda  fiind declarati jucatori sub 144,9 media (152, 9 dupa cum e in Romania, cu handicap 8), iar Dumitrascu si Buga sub 159,9 (167,9 cu H 8).

Dupa datele din tara pe ultimul an, toti 4 trebuiau sa fie in aceesi categorie- cu handicap 15, primii 2 fiind acum avantajati.

dupa mediile pe care le dau in ultimele 3 luni, Lacatusu, Buga si Dumitrascu trebuiau sa aiba handicap 5 (ca Pavel)

performantele adevarate trebuie salutate - 170-180 medii fara handicap (Lacatusu, Orlanda) sunt o realizare foarte buna, dar nu si modul in care sunt adusi in fata la Viena.

nu e fair-play,  iar in sport asta e o valoare importanta, mai ales in cadrul unui festival de tineret, unde atmosfera de prietenie e cea dominanta.

Rezultatele primei zile de la Viena

si surpriza este:...

1.David Orlanda 1208 !!!

apoi

4.   Lacatusu 1180
8.   Dumitrascu 1143
11. Cosmin Buga  1089
16.  Pavel 1047
19.  Arbanas 980
22.  Geana 929
25.  Asman 846

au jucat 2 squaduri de 3 jocuri.
scorurile includ handicapurile (vezi postarea anterioara).

vineri, 24 iunie 2011

World Sports Festival Viena

Mediile de referinta, cu care intra in concurs, incluzand handicapul din paranteze:

- Pavel Mihai 188 (H5)
- Orlanda David 173 (H20)
- Lacatusu Ionut 163 (H20)
- Dumitrascu Dragos 161 (H15)
- Buga Cosmin 160 (H15)
- Alex Arbanas 154 (H20)
- Asman Gabriel 150 (H20)
- Geana Paul 144 (H20)

toti participa la grupa de varsta 15-18.
anul acesta participarea este extrem de redusa,  la 15-18 sunt 25 de concurenti, iar pe tabloul pentru individual se califica 30!

dintre acestia, 4 se califica in finala dupa modelul "stepplader".

dupa mediile de intrare in concurs, Pavel ar fi cam al 7 -lea favorit.

media celor de la Oxygen e sanatos subevaluata, asa ca nu ma pot pronunta asupra sanselor lor.

in functie de ungere, vom avea cativa in primii 10, cu siguranta, favoriti fiind, in opinia mea, Pavel,  Lacatusu  si Dumitrascu.

de Arbanas nu zic nimic, la el prefer sa comentez dupa victorii...



Expeditia romana de la Viena - World Sports Festival






mai e si Viorel Pavel, da cineva trebuia sa faca si fotografia...

concursul e vineri si sambata.

Succes, baieti!

joi, 23 iunie 2011

TEMPLUL BOWLINGULUI


International Bowling Campus este in Arlington, langa Dallas si contine, dupa principiul "totul sub acelasi acoperis":

- sediul USBC, federatia americana de bowling
- Sediul BPAA, asociatia proprietarilor americani de bowling
- Sediul IBPSIA- asociatia operatorilor de proshop si instructorilor
- Muzeul de bowling si Hall of fame
- ITRC - centrul international de pregatire si cercetare in bowling
- sediul mai multor asociatii, fundatii si publicatii de bowling


ITRC- centrul unde se antreneaza toate nationalele americane, alte nationale, selectionate regionale, cluburi samd.
e condus de Rod Ross, antrenorul USA.

Muzeul de bowling si hall of fame, are la intrare o motocicleta facuta de OCC (Orange Country Choppers- familia Teutul) in onoarea bowlingului.


Interiorul ITRC, unde avem cel mai avansate sisteme de antrenament si cercetare in bowling- CATS, DigiTrax, senzori de presiune pe talpi, sistem de urmarire a miscarilor oculare, robot pentru aruncat bile de ultima generatie, sistem de televiziune care reda in reluare miscarile jucatorilor, cu un decalaj de circa 10 secunde, permitand jucatorilor sa-si analizeze pe video miscarile, laborator complex pentru bile, piste, popice samd.

ESBC - dublu si gata!

ai nostri au dat la dublu si au terminat competitia.

Pelicanu- Fanica 1086-999- total 2085 - locul 31 la duo A
Bebe- Cornel 1043-971 - total 2014 - locul 35 la duo A
la individual:
cat A
- Pelicanu - locul 28/57  la individual si cu 3307- 183 media - locul 39 la All Events
- Bebe Ioancea - locul 56/57 la individual si 75/75 la All Events
Cat C
Cornel - 35/53 la individual si cu 3254-  180 media - locul 27/67 la All Events
Fanica - 40/53 la individual si  47/67 la All Events.
rezultatele nu sunt definitive, unii mai au de jucat, iar lui Bebe si lui Fanica nu le-au bagat un squad in clasament




miercuri, 22 iunie 2011

Cine n-are peste 50 de ani, sa-si cumpere!

ia uitati-va ce frumosi si fericiti arata!


 Clasamente:
A
- Pelicanu individual 19/45, AllEvents 34/75
- Bebe Ioancea 44/45 si 75/75

C
- Cornel Antimirescu 30/46 la individual, 15/67 la All Events
- Stefan Tanasescu  34/46, respectiv  50/67

la trio sunt pe 20/53


luni, 20 iunie 2011

ESBC 2011

la trio:

- Antimirescu 1241(!)- 206,86 media - Bravo, nea Cornele!
- Pelicanu 1077 (179,5 media)
- Bebe Ioancea - 996 (166 media)

media de trio 184.

Pelicanu e pe 13 la A, Bebe pe 69.
Nea Cornel e pe 5 la C, fiind finalist, pentru moment (se califica primii 6).
clasamentele sunt facute, insa, dupa popicaveraj, iar unii au doar un squad jucat, sau niciunul.

azi s-a dat un nou rezultat record, de catre finlandezul Mikko Isakov, 1402- 233.66 media.
la All Events cat A("pusti")- conduce norvegianul Aarre - 2760 din 12- fix 230 media

rezultatele se pun doar seara tarziu, Vali Fatu nu are laptop etc.
astea sunt toate informatiile pe care le am, clasamentele lor sunt facute prost, trioul nostru nu apare in clasament etc

duminică, 19 iunie 2011

ESBC 2011- Campionatul european de veterani (masculin si feminin)

ai nostri joaca azi de la 9.00 la 12.30 la individual.
nu exista rezultate live si nici transmisie video.

Rezultate:
Ion Grecu nu a mai facut deplasarea, s-a dus direct in Romania, afectat de sfarsitul europenelor de la Munchen.

- Florian Mihailescu -1144 (190 media)- locul 4 la individual A
- Cornel Antimirescu -1042 (173,6 media) - locul 5 la individual C
- Stefan Tanasescu - 997 (166 media, incl 3 handicap) - locul 6 la individual C
- Bebe Ioancea 940 (157 media) - locul 16 la individual A

conditiile de joc se pare ca nu sunt prea grozave, cu piste vechi si murdare.

ungerea de la dublu (house) genereaza scoruri mult mai mari, norvegianul John Aarre, dand 1397 (232 media), cu un 300 in jocul 5.

sâmbătă, 18 iunie 2011

CAMPIONATELE EUROPENE DE VETERANI ( SENIORI 50+)

Au inceput azi la Haifa, Israel

participa un lot romanesc format din 5 jucatori:

- Ion Grecu
- Florin Mihailescu- "Pelicanu"
- Bebe Ioancea
- Cornel Antimirescu
- Stefan Tanasescu- "Nea Fanica"

sunt 248 de sportivi si sportive
se participa la 3 competitii- individual, duo si trio
concursul e pe 3 categorii A, B si C: varsta 50-57 ani, 58-64 si peste 65 si separat pe sexe.

celor peste 65 li se acorda cate 1 punct suplimentar pentru fiecare an in plus.

daca sunt de grupe diferite, duo-urile si trio-urile participa la grupa celui mai tanar. handicapurile de la C sunt valabile si in acest caz.

Bebe Ioancea si Pelicanu sunt la A, Ion Grecu la B si ceilalti doi la C

la trio sunt Ion Grecu, Florin Mihailescu si Bebe Ioancea

la duo: Ion Grecu si Florin Mihailescu, respectiv Bebe Ioancea si Cornel Antimirescu

se da cate un singur squad de 6 jocuri la fiecare competitie, in cross.
vineri sunt toate finalele, la care se califica primii 6 din fiecare competitie, categorie de varsta si sex.

nu exista clasament general, combinat pentru toate varstele si sexele.

concursul propriu-zis incepe maine.

Ungerile sunt usor diferite in functie de sali, una este sport, de 41 de picioare, prietenoasa si una challenge, de 40 de picioare, dar se joaca similar.

individual si trio se joaca pe prima ungere, iar dublu in cea de-a doua sala, pe a doua ungere.

la concurs sunt interzise consumul de bauturi alcoolice, bere cu sau fara alcool(!) si fumatul pe toata durata squadului.
Cine incalca regulile primeste 0 pentru intregul squad!

participarea este organizata si finantata in intregime de Elcomex (Ion Grecu).
Lotul este insotit si de Presedintele CCB, Vali Fatu.

site-ul competitiei este AICI

Masters EMC 2011

Turul 1

Reviglio bt. Selvnes 2-1
Torgersen bt. Eklund 2-1
Marangos bt. Stampe 2-0
Canady bt Parasakis 2-1
Agerbo bt Sergejevas 2-0
Martin Larsen bt. Sacco 2-0
Wells bt Cibinskas 2-0
Durupt bt Jussila 2-0(!!!)

Turul 2

Sandbaekken bt Tore 2-0
Jahi bt Wells 2-0
Durupt bt Rudshagen 2-0
Wahlgren bt Reviglio 2-0
Paulsson bt Maragkos 2-1
Canady bt. Andersson 2-0, Canady a dat si un 300 intr-unul din meciuri
Palermaa bt Agerbo 2-1
Thomas Larsen bt Martin Larsen 2-0

Sferturi

Jahi vs. Paulsson 0-2
Palermma vs. Canady 2-0
Sanbaekken vs. Durupt 2-1
si Larsen vs. Wahlgren 2-1

Semifinale

Paulsson vs Osku 2-1, cu 231 la 225 in decisiv
Sanbaekken vs. Martin Larsen 2-1

Martin Paulsson este nocul campion european la Masters, il invinge 2-0 pe Sanbaekken.
acesta din uram trebuia sa converteasca in 10 un baby split, ca sa faca 1-1 la jocuri, dar nu a reusit.

vineri, 17 iunie 2011

Semifinalele si finalele pe echipe

dupa ce s-au calificat cu panas in semifinale, finlandezii i-au capatat drept premiu pe suedezi.
in cealata semifinala, Norvegia cu Danemarca.

la jumatatea jocului, finlandezii ii conduc pe suedezi cu 40 de popice(2 izolate ratate!) si cam tot asa danezii pe norvegieni.

finlandezii au 70 de popice in 8 si aici pare cam jucat.

norvegienii si danezii sunt la egalitate in 9

Finlanda castiga 1068-1007
iar Danemarca bate Norvegia 1017-963. Norvegienii au dat 2 splituri in 9 si 3 danezi au legat 9-10.

La ALL EVENTS castigat norvegianul Sandbaekken, care a condus din ziua a doua continuu, urmat de colegul lui Rudshagen si suedezul Robert Andersson

Finala
Finlanda- Danemarca
la jumatatea jocului sunt la egalitate, la medii in jur de 200.

Castiga Danemarca cu 1039 la 977

Ce am prognozat pentru europene si ce-a iesit

in prima zi de competitii am lansat o prognoza de scor, ca sa va prezint viziunea mea asupra a ceea ce ar fi de facut in materie de scor.

postarea e AICI

asta ca sa intelegeti ca genul de prognosticuri carui ii plac si lui Karestsos, pe la diverse turnee, sunt destul de usor de facut, daca ai cunostinte destule.

pw scurt:

locul 12 la echipe

- prognozat - in jur de 195
- real 195,47 - Italia, singura echipa cu 195 media.

Cut-ul la Masters

- prognozat peste 207
- real 209,96

in plus puteti sa-l intrebati pe Piticu, i-am zis marti ca daca face 210, intra la Masters, el calculand cu 215.

Media echipei Romaniei

- prognozat: peste 190
- medie realizata pe 24 de jocuri 190.90

daca aveti nevoie de ghicitoare nu mai dati bani de pomana
cel putin nu la bowling...

bine ca nu m-am bagat sa fac pronosticuri despre Trio Romania 1, ca n-as fi visat niciodata ca ies asa bine.
sau pentru nationala, ca va termina la coada clasamentului...

S-a terminat!

Am ramas cu:

- O zi de miercuri extraordinara, in care "juniorii" s-au depasit pe ei insisi, in conditii foarte favorabile. Au fost nr. 2 in Europa!

- Un Romeo Gagenoiu, care a dovedit o atitudine profesionista, singurul din lot.
al 5-lea jucator al Europei, intr-o anumita zi din cariera lui, nu prea lunga (3 ani).

Un Catalin Gheorghe profi pe pista, dar nu si in afara ei.

Un Marius Piticariu extrem de talentat si de fluctuant, care ne-a dat sperante si dupa aia ni le-a calcat in picioare (sau si le-a calcat). Ultimele 3 zile a fost bolnav, cu febra.

Un Johnny Fatu care iti poate lega 12 strikeuri, iti poate face 228 medie, sau iti poate rata o izolata din 3, facand 170...

Un Grecu Ion care poate face 200 media, ajutat de o vointa si de un caracter iesit din comun, dar tradat de corpul fizic.

Din pacate e insotit de o statistica defavorabila, toate combinatiile de echipa din care face personal parte dau mult mai prost ca deobicei.
nici aici nu au fost exceptii, Romeo a dat cel mai prost cand a jucat la duo, Catalin la trio , Johhny in echipa mare si Piticariu in echipa mare si la trio.

Si Alex Tariceanu, care da foarte frumos, cateodata face 200 media (o data) si de multe ori 170.
la fel ca si pe Johnny Fatu, il tradeza temperamentul impulsiv.

o echipa interesanta, cu performante pe alocuri senzationale, care termina intr-un mod nefericit competitia.
si poate nemeritat.

Bravo!
am fost mandri de voi si v-am urmarit cu sufletul la gura!

Drum bun spre casa!

Echipa Romaniei pe lung

meciul incepe la 10.00.
scoruri LIVE
Transmisie video LIVE de la EMC

ai nostri au 175 media de echipa, dupa ce a fost anulat jocul lui Catalin.

pentru o medie de 195, care ne-ar da o sansa la locul 12, ar trebui sa faca 215 pe lung, cum a facut Romania 1 la trio.

avem o mica sansa.

succes!

Jocul 1

dupa 3 frameuri, singurul care nu are deschis e Ion Grecu,
Piticariu si Johnny au cate 2.
in total 6 frameuri deschise.
media de echipa 160.

ii puteti vedea pe transmisia live, partial, pe pista 4

inca 2 deschise in frame-ul 4, Tariceanu (izolata) si Piticariu.
inceputul e absolut catastrofal.
in 5toata lumea inchide, dar Tariceanu mai deschide una in 6. trage ingrozitor de mana, cred ca e foarte nervos.

singurul clean din echipa e Grecu, restul au cate 2 deschise si Tariceanu 3.
nimeni n-a legat nimic.
pistele sunt foarte "lungi" dimineata asta, deabia acum reactia incepe sa fie similara cu ce s-a jucat zilele trecute.

Romeo leaga in 7, in rest toti inchid.

acum suntem peste 170 media.

in mod incredibil, Vezis e tot rezerva la letoni.
pare a fi o chestie personala sau disciplinara, e de departe cel mai bun din echipa, iar acum e "on fire", vrea la Masters.

Romeo mai leaga unul in 8, iar Grecu lasa si el una deschisa.

Romeo leaga in continuare, dau strike si Piticu si Johnny in 9.

daca toti dau numai strikeuri in 10, sarim de 190

Tariceanu 162.
Romeo ce poate sa faca si el, decat sa lege -222!!!
Grecu 177
Piticariu 164
Johnny 175

total 900, 180 media, cel mai slab joc de pana acum al echipei.

SUEDIA A FACUT 1250, ADICA 250 MEDIA. WAHLGREN A DAT 299.
cred ca au doborat toate recordurile posibile...

Catalin a dat 194.
a fost mai important sa fie pedepsit, decat sa fie bun scorul echipei.

acum ii puteti vedea pe toti pe video
inclusiv pe Catalin Gheorghe.

Jocul 2
Grecu si Johnny lasa deschis in 1, Johnny fiind la a doua izolata pe ziua de azi.

Romeo rateaza si el o izolata, cred ca a treia tot turneul, iar Grecu mai da un 5-2
Piticu lasa si el deschis, Grecu mai rateaza o izolata.
Alex s-a relaxat, nu mai trage de bila si a devenit liderul echipei, in momentul de fata.

ai nostri joaca cu finlandezii pe pista, care incearca sa faca semifinalele, desi ultimul joc al lui Salonen de ieri a fost anulat.
nu sunt departe.

in 4 inchid toti.
suntem cam pe 165 media.
in 5 inchid toti, Alex si Piticu cu strike

in 6 Piticu leaga si Romeo da strike. Johnny e singurul care trage cu putere de bila, rateaza 3-9 in frameul 6

am trecut de 170 media.
nici finlandezii nu stau prea grozav, sunt pe la 190 media.
in 7 Romeo leaga, Alex si Johnny strike, Grecu si Piticu spare

in 9 Tari da pe langa 3 popice, Romeo spare.

cred ca o sa fie un joc sub 180 media..

Piticariu da split in 9

Alex 182
Romeo 191
Grecu 161
Piticu 165, cu split in 10
Johnny 167
total 866, adica 173 media.

Catalin, ca rezerva - 225.

Vezis, alta rezerva de lux, da 245 si intra in primii 24.

la Masters, cut-ul e la 210, iar in primii 9 sunt 5 suedezi!!!
Primul ramane norvegianul Sandbaekken, greu de dat jos intr-un singur joc, are cam 70 de popice avans.

Jocul 3
in 2 frame-uri sunt 3 deschise, 2 izolate ale lui Johnny si un 5-3 a lui Tariceanu.

in 3, da Piticariu pe langa 3... popice
avem 4 deschise in primele 3 frameuri, mult mai bine ca deobicei.
suntem cam pe 170 media.

In 4 Johnny 7-2.
suntem in 160 media

In 6 Tariceanu leaga si Grecu lasa deschis.

ma umfla rasul cand ma gandesc la consideratiile tehnice a lu Dobondi de azi noapte, ca o sa fie uscat si ca o sa aruncea lumea cu bilele.

nici vorba de asa ceva si mai avem 3 frameuri.
e dimineata, e rece, se mentine uleiul, de aia a dat Suedia 250 media in primul joc.

si in plus ei au fost si pregatiti pentru astfel de conditii, nu ca ai nostri, care nu aveau solutie de strike pana prin frameul 6-7.

In 7 Piticu rateaza izolata si Johnny leaga. va fi greu sa depasim 180 jocul asta.

Johnny leaga 3
Tariceanu lasa izolata in 9

Tariceanu 181 si 180 media pe tot campionatul !!! media de azi 178.
Romeo 192, 605, 201 media, aproape 201 media pe tot campionatul!!!
Grecu leaga, 192 - 530, 176 media, 183 pe tot campionatul.
Piticu leaga 9 si 10- 190, 519, 173 media azi, si 193 pe tot campionatul
Johnny 169, lasa deschis in 10. total 511, 170 media, 188 media pe tot campionatul.

jocul asta terminam cu 924, 184 media.

per total campionat avem ceva in jur de 177,6 cred ca am ramas penultimii (32/33).

chiar si cu jocul anulat al lui Catalin, nu treceam de locul 26-27.
cea mai proasta clasare la echipe ever!

Catalin - 193, total 412, medie 204 pe ziua de azi.

a fost cel mai bun roman azi, mare greseala ca n-a jucat!
per total campionat 197 media.

Finlanda termina extraordinar, cu 1183- 236 media!!!! si au sanse mari sa faca semifinala, chiar fara un joc lipsa, de 200 de popice !!!!

Finlandezii isi iau revansa dupa descalificarea (meritata, dar se pare premeditata) alui Salonen de ieri si ii bat pe nemti la ei acasa cu aproape 200 de popice in ultimul joc, calificandu-se in semifinale.

joi, 16 iunie 2011

Semifinalele si finalele la DUO si TRIO

in prima Norvegia- Germania, in cealalta suedezi peste tot.
in a doua castiga suedezii, clar.

sa vedem in prima.
finala va fi Norvegia vs. Eklund- Wahlgren, fiindca Larsen a dat split in 10...

TRANSMISIE LIVE

Suedezii castiga cu 453-423, pastrand titlul in Suedia.

TRIO

Belgia vs. Finlanda
Norvegia vs. Danemarca

Norvegia defileaza, 666-590 iar Belgia castiga in ultimul frame impotriva Finlandei, 637-629
Norvegia castiga , intr-o finala cu scoruri mici, 606-561.

PROBLEMA MAJORA LA EMC 2011, INCLUSIV PENTRU ROMANIA

3 jucatori au punctaj zero in ultimul joc: finlandezul Timo Salonen, slovenul Ziga Kalan si Catalin Gheorghe.
cauzele posibile pot fi tehnice sau disciplinare.

nu stiu amanunte, cum aflu, vi le comunic.
in clasamentul oficial suntem penultimii, pe 32.

N-am aflat decat ca decizia e definitiva si ca va fi publicat un comunicat oficial pe site-ul competitiei, unde o sa aflati si motivele.

finlandezii vor sa depuna un protest, dar sansele sunt nule.

maine Catalin va fi rezerva.

raspunsul prin mail al organizatorilor:

Dear Vali,

I'm sorry, but this is not a mistake as there was a penalty for this player having been caught smoking (pinfall in the next game = zero).

Best regards
Florian


adica toti au fost prinsi fumand...

Domnului Grecu i s-a infipt practic un cutit in inima, intr-un punct in care nu ceda practic niciodata.
oricat de tare am fost impotriva dansului anul trecut, imi vine sa plang cand ma gandesc prin ce trece.

Catalin a picat la mijloc, fiindca nemtii il cautau pe Salonen, despre care se stie ca fumeaza foarte mult.
Si in zilele anterioare s-a tot fumat in pauze, in exterior.

e o greseala mica, totusi, sper sa nu aiba repercursiuni grave pentru el, e un jucator si un om minunat.

Echipele pe scurt

azi e primul episod din ceea ce ar putea insemna nasterea unei mari echipe.
Succes!

Jocul 1

Ion Grecu este rezerva.
2 deschise in primele 2 frameuri -Johnny izolata si Piticu 6-1

in urmatoarele 2 frameuri mai lasa si Alex una deschisa- split.

jucam pe pista cu scotienii, cu care, teroretic, suntem in lupta directa la echipe.
ei sunt un pic in fata

Alex mai da un 6-3, Romeo leaga.
in 6 avem 3 strikr-uri.

Alex mai lasa un a deschissa, nimeni nu leaga nimic.
suntem cam pe 180 media de echipa.

2 deschise in 9- Alex- split si Catalin- izolata.

Alex 152, Romeo 207, Johnny 181, Catalin 182, Piticu 185. total 907, 181 media.

Ingrijorator inceput.

scotienii ne-au luat 49 de popice.

Ion Grecu a dat 182, a lasat doar un split deschis.

Jocul 2

- 2 splituri deschise- Alex si Catalin, Piticu leaga

suntem pe 25 la echipe dupa primul joc, dar asta ainceput mult mai bine Piticu are 3 legate, Romeo si se dau strikeuri

letonii au ales sa-l lase pe Vezis rezerva, care a dat 242, iar ei au medie 178 la echipa.
f tare!

Romeo split, Catalin 2 splituri, Johnny izolata. ne ducem iar in 180 media.

In 6, patru dau strike si Piticu lasa un split deschis. Alex leaga.

Romeo si Catalin leaga, Piticu da strike.

Catalin are 3 legate si Piticu 2. am sarit de 190 media jocul asta.
suntem in frameul 9

Alex termina cu 190, Piticu rateaza izolata in 9, Romeo leaga in 9 si 10 4 strikeuri- 216(profi!!!), Johhny rateaza izolata in 10.... -175, Catalin 179, Piticu 204.
totalul la echipa e 964, 192,8 media, mai aproape de valoarea noastra.
pe 2 jocuri avem 1871, adica 187 media.

ne mai trebuie un joc bun pe ziua de azi.

am jucat cu finlandezii pe pista, care au facut 1021- 204 media, slab pentru standardul lor.

Ion Grecu a facut 165, legand 3 in 10!

Jocul 3

4 legaturi si 5 dezlegaturi in primele 3 frameuri si jumatate.
Johnny are 3 legate, Romeo si Piticu 2 legate si una deschisa, Catalin un split si Tariceanu o izolata ratata si un 6-2.

dupa 2 jocuri suntem pe 22, la 67 de popice de locul 12.
in zona asta batalia e crunta, intre 9 si 22 sunt doar 100 de popice, diferenta care se poate face intr-un frame!

in 5, 4 dintre ai nostri au dat strike, Romeo a legat (are 3), ca si Piticu, Johnny lasa split deschis.

Romeo mai leaga unul in 6.
suntem aproape de 200 media, la jumatatea jocului.

Romeo a venit cu apucaturi proaste din Suedia, da numai strikeuri! acum are 5 legate!

Piticu da 7-1.

jucam cu rusii pe pista, care dau de rup. sunt peste 220 media jocul asta.

Romeo s-a oprit intr-un spare.

noi suntem pe 194 media in 7, dar in 8 avem 3 jucatori cu strike-uri

De mirare: Romeo a dat strike in 9 (gluma!).

Johnny o face lata iar, rateaza izolata in 9.

Piticu parca i-ar fi frate, da sant si 9 (dupa strike).

Ce Masters, frate?
Asa?

Tariceanu 170, mai lasa o izolata cadou, dupa ce da strike si 9 in frame-ul 10.
azi are 512, 170,66 media.

Romeo cred ca e praf de nervi, 7-2 in 10.
pacat, daca lega, facea si azi 220.
asa 636, 212 media.

cu o singura locomtiva e greu, frate...

Johnny leaga in 10- 195, total 551, 183,66 media.
da strikeuri in disperare si rateaza izolate la fel.

Catalin 185, total 546, 182 media. al doilea squad mediocru la rand.

Piticu 176, total 565, 188 media.

jocul asta echipa a dat 939, 187,8 media.

total pe scurt: 2810, 187,33 media.

pfuu, daca maine ar fi o zi ca ieri, la Romania 1!
am urca in primii 10!

deocamdata sub posibilitati.

si fara solutii, Grecu a dat 168 in ultimul joc -515, 171 media, cu 3 popice peste Tariceanu.

la altii dramele sunt mai mari, englezii au dat medie 175 in ultimul joc...

la polul opus estonienii, care se cred acasa la ei acasa -238 media in ultimul joc, cu 300 la ultimul jucator - Kert Truus (primul 300 din concurs).

Suedezii, cu 5 locomtive(plus una de rezerva) au dat 239 in ultimul joc.

deocamdata suntem pe locul 24 (!!!), foarte departe de sperantele si potentialul nostru.

dar la 5 popice in spatele englezilor(!!) si la 10 in fata letonilor!!!

miercuri, 15 iunie 2011

CEA MAI BUNA PERFORMANTA A BOWLINGULUI ROMANESC

Locul 11 la Europene, la trio!!!

si inca ceva:

- pe lung, Romania 1 a fost pe locul 2, dupa Belgia 1!
daca se dadeau medaliile pe ungeri, cum e la haltere, pe stiluri, aveam argint!

asta da imbunatatire a jocului pe lung!

-la trio, Romeo, cu 1319 (220 media, fara un popic), a fost al 5-lea jucator din Europa.
doar 4 au reusit sa dea mai bine ca el.

va vine sa credeti?

vizionati incepand cu 1h 17min (si un mic comentariu la 1h54)

TRIO PE LUNG 2

imi pare rau, dar a luat un pic foc IDM-ul si mi-a intrerupt activiatea.
back in bussiness.

Jocul 1

Doliu total: Piticu 159, Grecu 172, Catalin 134.

N-am inteles nimic din ce s-a intamplat azi, nici cum au reusit "juniorii" sa dea fenomenal, nici cum pot ceilalti sa dea asa prost.

Jocul 2

La Catalin banuiesc ca foloseste o bila nepotrivita, a dat 5 splituri jocul trecut si inca 2 acum.
si Marius a mai dat un split.
Grecu are 2 strikeuri.

CATALIN 3 SPLITURI, GRECU-3-LEGATE !

pina in 7 toti inchid, nimeni nu leaga

pistele sunt cam ciudate squadul asta, din ce se vede pe video. si comentatorul finlandez a remarcat asta.
si scorurile sunt mult mai mici, desi, teoretic, e un squad mai bun.

Marius leaga in 10-194
Grecu inchide tot-212
Catalin 166!

in momentul de fata niciun jucator roman nu mai are media peste 200!
Romeo a urcat azi pana la 198,83 media, Catalin 198,12, Piticariu 197,94.

jocul 3

toti 3 incep cu strike!
Marius rateaza izolata, Catalin da split.
tatucul lor e Grecu, in seara asta.

tustrei au 2 legate acum

Catalin a turat motoarele, acum are 4 legate. era si timpul.
Grecu da split in 6.
Marius mai da un split, restul inchid.
toti au strike in 8

Marius si Catalin leaga, Grecu lasa deschis.

ultimul frame devine foarte important pentru moralul tuturor.

Marius leaga unul in 10, apoi spare- 203. total -44, 185 media.

Grecu 181, total -35, 188 media. cam ca la duo (pe lung).

Catalin mai da un split in 10-213. total -87, 171 media(!).

daca va vine sa credeti, Sanbaekken, care era primul in clasament, a dat in seara asta 188 media.

au fost probleme mari cu ungerea, cred ca o sa fie un pic de scandal.
ierarhia scorerilor la noi in echipa arata asa(medii):

- Catalin 198.94
- Romeo: 198.83
- Piticariu 198.22
- Johnny 192.50
- Grecu 186.94
- Tariceanu 183.56

Intre Catalin si Romeo sunt 2 popice, iar intre Romeo si Piticu 11.

ROMANIA 1 A TERMINAT PE 11 LA TRIO, la 7 popice de Norvegia 2 (cu Sanbaekken si Torgersen) in fata Suediei 2, a ambelor echipe germane, a Angliei 1, a Danemarcei 2 samd.
Cut-ul pentru semifinale a fost 212 media, iar ai nostri au avut 206.

ce performanta uluitoare!!!!

TRIO pe lung

sa vedem daca Romania 1 reuseste sa imbunatateasca scorurile de ieri de pe ungere lunga.
toti ochii sunt pe Romeo acum, dupa performanta senzationala de dimineata

Jocul 1
Alex are deschis in 2, Johnny 2 strike-uri

Alex mai lasa una, apoi leaga,
Romeo 3 legate!
Johnny e curat si uscat

ALex are 3 legate, iar Johnny 2.
suparati sunt "astia mici"!

Fratilor, Alex are 5 legate, iar Romeo 2. ne indreptam spre 220 MEDIA/TRIO!

Alex 232!
Romeo 222!
Johnny 222!

medie de trio 225!

cu genul asta de medie putem intra in lupta pentru medalii!

am jucat cu finlandezii pe pista, care erau pe 4 pana Acum , cu 215 medie.

I-AM UMILIT, EI AU DAT 201!

Jocul 2

nu dau semne de oboseala.
Alex lasa deschis, Johnny 2 legate

Romeo a legat 3, Johhny 3 , apoi 6-2

mai leaga si Johnny, iar Romeo da strike in 6

JOHNNY ARE 4 LEGATE SI ALEX 2 !

Alex 189

Johnny si Romeo au legat pana in 9..
ROMEO 226!

JOOOOOOOOOOHNNNNNNNNNNNNNNNYYYYYYYYYYYY 262!!!!
A AVUT UN SINGUR FRAME DESCHIS SI IN REST NUMAI STRIKEURI...

INCA UN JOC CA ASTA SI AVEM SANSE LA SEMIFINALE!

SUNTEM PE 10, LA 103 POPICE DE LOCUL 4!

JOCUL 3

Alex rateaza o izolata, dar Johnny are 2 legate. are 13 strikeuri din ultimele 14 bile, ultimele 10 legate

JOHNNY FACUT 300 VARIPAPA, ADICA A DAT 12 STRIKEURI LEGATE PE 2 JOCURI.
ACUM ARE 4 LEGATE!

sunt live AICI

ALex a legat 2, Johnny 2 spare legate, Romeo gaura strike

Romeo 3 legate, ALex greek church deschis, Johnny clean

Tariceanu 185, + 6, 202 media!
Romeo 209, +57, 219 media!!
Johnny rateaza izolata in 10, 200, +84, 228 media!!!!

media pe lung la trio 216, ceea ce ar fi fosr probabil suficient pentru semifinale, daca se juca doar pe lung.
asa media lor este in jur de 205, probabil in primii 12.

DE DEPARTE CEA MAI BUNA PERFORMANTA A BOWLINGULUI ROMANESC!!!

BRAVO, BRAVO, BRAVO!

AU 206 media si sunt pe 12, momentan

TRIO fantastic?

Catalin - Piticu- Grecu
ia sa vedem ce fac "vulpile batrane"
ar trebui sa dea peste 200 media

12.45 incepe
comentariul o sa fie sporadic, trebuie sa plec

n-au inceput prea grozav, Piticu si Catalin au deja un split deschis in 2 si nimeni n-a dat strike

o sa las comentariile deschise, ei sunt pe pista 30.
primul joic catastrofal-Marius 172, Grecu 147, Catalin 182

Jocul 2

Nici asta nu incepe prea bine
Grecu sa sant-spare in prima
restul spare

Marius si Catalin si-au revenit, Marius are 162 in 8 cu spare dupa, iar Catalin 133 in 7 cu 2 legate.
Grecu 152 in 9 (deschis)

Marius leagain 10-211. Catalin 201, Grecu 171

Jocul 3

Marius un split, Grecu 2, Catalin clean pe primele 3

Marius termina cu 199, -18, 194 media.

Catalin 234, excelent din nou. +17, 205 media.

Grecu 157,total -125, 158.

dezamagitor...

EMC 2011 TRIO

au inceput la 9.00

azi se joaca pe scurt (dimineata) si pe lung (seara).
sa vedem daca vor creste scorurile alor nostri, mai ales pe lung.
ROM 1 - Romeo, Johnny, ALex
ROM 2 - Catalin, Piticu, Grecu

acum joaca ROM 1

Jocul 1

Tariceanu spare, 2 strikeuri, Romeo strike, izolata ratata, strike, Johnny strike, apoi da pe langa toate cele 3 popice din frameul 2, strike

Alex S6-2, Romeo clean, Johnny split si 2 legate.

Alex leaga 3, Romeo 2, Johnny clean. toti pot face 200.

ALEX E FENOMENAL, ASA CUM IL STIM TOTI.

LEAGA 4 STRIKEURI, INCLUSIV IN 10, DUPA AIA DA SANT, STRIKE- 212

Romeo 195, Johhny 162

Jocul 2

C-asa-i in fotbal, ratarile se razbuna.
sau in bowling...

Alex incepe cu 2 spare-uri ratate (incl izolata), Romeo split, Johnny tese

Alex tese, Romeo leaga 3, Johnny deschide una

Johnny mai rateaza o izolata, restul spare, numai Romeo are strike in 9

Alex 175, Romeo 208, Johnny 172

ai nostri sunt la jumatatea clsamentului, pe 16 din 32, cu aproape 188 media.
nu-i rau.

conduc suedezii, bineinteles, cu 225 media, urmati de norvegieni.

Jocul 3

JOHNNY-3-LEGATE !!!!

ceilalti cate una dezlegata...

ROMEO-LEAGA-3

iar Alex dezleaga 3 (inca o izolata)...

Romeo si Johnny sunt dezlantuiti si cara din greu la Tariceanu.
sa vedem unde se opresc cu strikeurile

ROMEO-NU -SE-MAI-OPRESTE !!!

iar in 9 toti au strike!

Alex 151, total 62 minus, adica 179,33 media pe ziua de azi.

MAI DATI-I- FRAMEURI LUI ROMEO CA VREA 300!!!

dar s-a terminat jocul-259!!!

10 strikeuri, dintre care 9 legate
total +62, adica 220,66 media!!

Johhny 228, total -38, adica 187,33 media.

per trio e minus 38, adica 195,33 media, probabil pe la locul 11-13, pe acolo.

si daca ar fi fost Romeo cu Marius si cu Catalin in trio, cum ar fi fost?
dar a dat mai slab zilele trecute
asa ca...
a fost trimis la matineu.

lasa Romeo, ca ne arati tu la echipe ce poti cu adevarat!

la individual Romeo are 194,80 media, cu un punct si ceva peste Grecu.

LA TRIO au terminat pe 13(din 32).

primii au fost suedezii cu 222 media, urmati de finlandezi cu 215 si belgieni cu 211.

neasteptat de slab au dat rusii- 180 media (media lor de echipa 203) si grecii-178 media(media lor de echipa 204).

marți, 14 iunie 2011

Catalin si Piticu

vin baietii cu rotatii in bila!
aici ar trebui sa fie in elementul lor.
sa-i vedem in actiune!

Marius are 2 legate, spare, strike.
Catalin da split din prima, apoi e clean.

MARIUS E ON FIRE! Un singur spare din primele 6, restul strikeuri.
Catalin inchide tot, inclusiv un S6!
din pacate, niciun strike.

Marius leaga 8-9-10!!!
apoi 6/- 244!!!
Bravo!

Catalin da primele 2 strikeuri in 10-180!
foarte tare!

prin sala se dau aberatii de scoruri- Vezis a dat 288, Sacco 277,McWilliams 258, Osku 248 etc

Jocul 2

ambii au un strike si 3 spareuri

II PUTETI VEDEA LIVE AICI

amandoi au dat cate un split pana in 7
au 142 si 144 in 8, cu strike dupa
Marius da split in 10 (7-10), lasa deschis -170
Catalin intai leaga si dupa aia da split - 190

amandoi joaca foarte bine, au inchis tot, Catalin chiar si un split in jocul 1.
In afara de grecul Parasakis(236, 255), nimeni nu a dat foarte bine in ambele jocuri

jocul 3

Marius da 6-2 in primul frame. Marius leaga 2, Catalin deschis- strike
leaga si Catalin
frati de sange- 97 si 91 in 5, cu 9/ dupa.

uf!
Marius rateaza izolata in 8, apoi strike, Catalin leaga doua, apoi split in 9.

Marius da 7 in 10 si da pe langa cele 3 ramase- 169.
Catalin 185

sper ca amandoi sa se monteze, cred ca sunt foarte frustrati dupa jocul asta.

jocul 4
Marius a legat primele doua, a mai ratat o izolata, are 155 in 8.
Catalin are cam cu 10 mai mult

Piticu leaga in 10 - 203.
Catalin 200.
un mic balon de oxygen pentru ai nostri dupa 2 jocuri foarte dificile

Jocul 5
Piticu 3 spare-uri, Catalin 2 strike-uri si intre ele o gaura.

amandoi leaga.
Piticu da split
Catalin spare, apoi mai leaga 3!!!
Catalin are finishul puternic...
ca ieri.

pe alte piste, Osku s-a pornit din nou, ca n-a facut nimic din jocul 1, are spare doar in 1...

Marius leaga si in 10 un strike, terminba cu 213.
e un popic sub 200..
Marius leaga, Catalin leaga in continuare, are 4
Marius leaga si in 10 unul, termina cu 213. acum e un popic sub 200.
Catalin leaga si el unul- 235, e 10 minus.

grozav!

Iar avem 2 locmotive..

U, UUUUUUUUUUU!!!!!

Norvegienii sunt groaznici, au aproape 225 media azi...
iar nemtii au chiar un popic in fata lor, dar au dat slab ieri
Osku a dat 269, sa nu-si strice media de jucator in PBA.

e posibil sa avem in semififinale norvegienii si cele 3 dubluri ale suedezilor!!!!

Jocul 6

acum aflam daca reusesc sa faca 200 si azi.

Catalin reuseste sa rateze si el o izolata in 2.

In direct AICI

Catalin leaga, Marius e clean si da strike

amandoi leaga, iar Catalin se maimutareste la camera

leagaamandoi in disperare si Piticu ii trimite bezele lui Karetsos.
joaca foarte bine si pista pare usoara acum

Marius da mai mkoale, ii raman 3 dar le inchide, combinatie pe care a tot ratat-o pana acum.
mai da un spare, iar Catalin mai leaga 2!!!

Marius termina cu 210
Catalin cu 235!!!
Are nervi de otel Catalin.
Exceptional!!!!

Marius 1209, Catalin 1225, total 2434, 202,67!!!

totalul la duo este 4881, adica 203,37 media...

au terminat pe 26, cred.

Bravo baieti!!!

filmul ultimului joc- incepand cu 1h 38 min



INCREDIBIL!!! GERMANIA 3 A TERMINAT LA EGALITATE CU SUEDIA 3, DAR S-A CALIFICAT IN SEMIFINALE CU ULTIMUL JOC MAI BUN!!!

TOBIAS GABLER A DUS GERMANIA IN SEMIFINALE, A FOST FABULOS AZI!

Catalin e pe 50 la individual, cu 2451, iar Marius pe 59, cu 2430.
La duo au terminat pe 25.

Grecu Ion a ramas la individual in prima jumatate, pe 95.


Mastersul pare cam indepartat, ultimul loc e la 2558 (213 media).

ROM 2

ALex Tariceanu-Johnny Fatu in action

Alex lasa 6 si 7 deschiise, in ultimul ratand izolata.
Johnny are 2 legate si un 6-3

Alex leaga 2 si un 6-3-170
Johnny 190.

prin sala scorurile par ceva mai mari decat in primul squad.

jocul 2

sunt cu suedezii pe piste.
Alex are o izolata ratata, iar Johnny 3 deschise in primele 5.
Alex mai rateaza o izolata in 6.
Tariceanu mai rateaza o izolata in 10- 164, Johhny lasa deschis in 9 - 149.

ma duc prin oras, n-are rost sa pierd timpul de pomana pe aici.

o sa le fac o pagina intreaga cand ma intorc, daca trec de 180 media...








Jocul 3
ALex are 2 splituri deshise pana in 7, iar Johnny o izolata si un split
Alex mai lasa deschisa una - 161, Johnny 170

In jocurile 4 si 5 Alex a dat 180 si 186 (aici cu S6 in 10, din care n-a luat niciuna), iar Johnny 197 si 174.
sunt la -139 si -120 adica 172 si 176 media.

Johnny incepe fantastic jocul 6, cu spare, 3 legate si S5 inchis!
Alex are un split deschis
inchid totul pana in 9, unde Alex lasa deschis si Johnny da strike.
Alex termina cu 165, -174 la total, adica 171 media.
a ratat mult la spare, mai ales la izolate.

Johnny termina bine , cu 203,- 117 la totale, 180,5 media.

Suedia 2 a dat criminal pe lung, Wahlgren si Eklund avand 227 media si s-au cocotat pe locul 2 in clasament, dupa Suedia 1.

fratii ucrainieni au fost praf azi, cu 180 si ceva media.

Bulgaria 2 a facut 196 media pe lung, dar ramane in spatele nostru, ca au fost slabi pe scurt.

Primele patru dubluri au peste 214 media, iar cut-ul la Masters e acum la 212, dar e de asteptat sa scada.

DUO-ungere lunga

astazi toata lumea o sa aiba o misiune foarte dificila, fiindca e o ungere extrem de lunga cu buffer lung si subtire, iar mutarile si schimbarile sunt dese.
in plus trasa se va muta, in princpiu mult spre interior.
dar si la dreapta ar fi o oportunitate, daca toti sunt in stanga.

Grecu-Romeo
au un model, care s-a dovesit oarecum de succes.
incep mai slab si cresc pina la sfarsit.
acum au inceput cu frame deschis, ambii.
in frame-ul 4 au gasit strike-ul.

a cazut sistemul de scoring online.
am mai vazut filmul asta si anul trecut pe la ei.
deocamdata am ramas fara obiectul muncii...

s-a rezolvat in 8 minute! oau!

Romeo mai rateaza o izolata (dupa ce reusise sa lege) si mai da un 6-2.
Grecu tese 9/ cu strike.

Grecu leaga in 10-192! impecabil!
Romeo rateaza izolata in 10 - 149.
cosmar!
cred ca e cu nervii la pamant...

prin sala s-au rupt multi dinti in ungerea lunga.
inclusiv ai scotianului Mark McQueen(medie 224 ieri), care a jucat in pereche cu ai nostri- 175...

jocul 2
greu, greu de tot.
Romeo 3 spre, Grecu 2 deschie in primle 4.

e o ungere doar pentru premianti azi.
plec o ora, las comentariile la liber, sa mai puneti voi.

dupa 3 jocuri Grecu -35, Romeo e -50.
au mai recuperat ceva.
va spun imediat scorurile
ultimul joc a fost cu 212 Grecu, 206 Romeo.
iar in 2 Grecu 161, Romeo 195.

se mentine modelul de ieri, cand au inceput sa dea bine din jocul 3.

In 4 Romeo a legat 3-4, Iar Grecu a lasat deschis in 3-split.

TRANSMISIE VIDEO LIVE AICI

a legat si Grecu, e 133 in 7, Romeo 143.
Grecu 6/ in 10 (ce nervi tari!) si termina cu 186.
Romeo rateaza izolata in 10- 191.

Grecu -49, Romeo -59, pe 4 jocuri, adica 187 si 185 media.
avmnd in vedere conditiile, nu e rau.
da se poate si mai bine.

ca sa va faceti o impresie, scotienii,care ieri era la peste 220, acum au amandoi -60, adica 185 media.

vesti bune pentru noi, fiindca or sa cam fie adversarii nostri la echipe, iar astia doi sunt cei mai buni de la ei.

Romeo 2 deschise, 2 legate, Grecu una deschisa, nimic legat.
se pare ca or s-o tina pe 180 azi.

IN TRANSMISIA DE MAI SUS , AI NOSTRI SUNT DE LA 1:24.

Romeo mai deschide odata, Grecu inchide spareuri la foc automat

Grecu da split in 9 si rateaza izolata in 10-162.
Romeo 170.

am jucat tot cu scotienii acum - 246, 165.

ai nostri au -87 (Grecu) si - 89 (Romeo), adica 182 media

jocul 6

suntem cu suedezii pe pista, care au +63, +64.

Grecu split 6 inchis(!) si spare, Romeo split deschis in 2.
Grecu leaga 2 si spare, Romeo clean, cu strike in 9.

Grecu inchide si termina cu 203,per total -84, adica 184 media.
onorabil.
Romeo 182, total-107, 182.16 media.

media la duo: 183 pe lung si 191 per total, in jr de pozitia 19 din 32.

au terminat pe 18.

suedezii termina cu 257 si 227.
au dat intregii sali o mare lectie despre cum se joca pe lung.

Martin Larsen


Romeo Gagenoiu

FIlme EMC 2011

Dennis Eklund-Suedia

un norvegian


Martin Paulsson- Suedia-296


luni, 13 iunie 2011

Cum stam de fapt- analiza scorurilor

LA DUO

Catalin-Piticu, cu 203 media sunt pe 29 (din 98). 
Anul trecut, la mondiale, Vali Fatu- Pelicanu, au terminat pe 15 din 105 (dintre europeni)

aici nu e niciun progres, deocamdata, decat ca scor absolut, dar asta e in functie de ungere, nu e semnificativ.

LA INDIVIDUAL

Catalin e pe 62, iar Piticu pe 64, in prima treime (din198).
plus Grecu, pe 72, in primii 40%.

aici este un progres evident.

LA ECHIPE

media pe echipa este 197.03 (198,6 pentru primii 5 din echipa), cu care suntem  pe 14.
echipele intre locurile 11 si 18 sunt foarte apropriate ca scor.
daca scoti ultimul scor de la fiecare echipa (concursul la echipe va fi cu 5 titulari) suntem cam pe 16-17,
acum 2 ani, la europene, am terminat pe 17.
deci nici aici nu e niciun progres.

CONCLUZIA

pe ansamblu e un mic progres, care poate deveni semnificativ in zilele urmatoare.
mai ales la echipe, cred eu.
o clasare pe 13-14 e realista, una pe 12 ar fi exceptionala.

marea realizare este ca avem o echipa care se intelege bine si e relativ omogena.

dar tot vulpile batrane fac legea:
Piticariu- 4 turnee finale, Grecu  si  Romeo 3, Catalin 2.

rugam vulpile tinere sa ia masuri!

Catalin Gheorghe - Marius Piticariu

vedetele noastre incep de la 19.00.
sper sa faca peste 205 media.
hai, armasarilor!

Marius 193, 216
Catalin 246, 188
Marius a avut 2 splituri jocul asta, in rest excelent.

Jocul 3
Marius 4 legate, spare, doua legate.
Catalin deschis in primul frame, apoi clean game pana in 8.
Pot sa va spun un secret acum: Marius se gandeste la Masters, a spus ca-i plac ungerile si se simte in forma.
eu zic sa-l credem...
Marius mai leaga 2, Catalin lasa deschis in 9.

Marius 267!!!
eu mi-am aruncat palaria pe jos si sar pe ea!
Bravooooo!!!!!!!!!!!!!
Catalin leaga 3 in 10-178.
sunt 2 locomotive in duo!
ai nostri sunt 88 peste, adica 214 media!

jocul 4
amandoi au pana la jumatatea jocului un 8-1, Marius are si 3 legate
Marius inchide un S6. cred ca e dopat!
Marius mai leaga 2, Catalin mai lasa una deschisa.
Marius -212
Incredibil !!!! Catalin inchide izolata in 10 si apoi da sant!

acum Marius are 88 peste- 222 media, iar Catalin -26, adica 193,5 media.
la duo 207 media.

prin sala trec rachetee norvegiene, Sandbakken are +207 (251 medie) si rapandula de Tore, colegul lui +104(226 media)...

acasa lumea urmareste cu sufletul la gura!!!


pentru Vezis si Veidulis e grea viata la seniori, Vezis e +6, iar celalalalt -87.
Farkas era pe la -140...

Catalin a bagat carbuni in locomotiva, are 3 legate, spare, strike.
Marius are o gaura si strikeuri disparate
Catalin rateaza izolata, iar Marius nu reuseste sa lege...

danezul Larsen trage din greu de colegul lui Jesper Agerbo. Larsen are +121 si 7 legate, alalalt are -55...
evreii n-au facut nimic toata ziua,  Aviram e la -104, de exemplu

Catalin mai leaga 2, Marius spare-uri
Marius leaga 9-10, termina cu 196. un joc de mare tensiune pentru el.
Catalin..... ARE ULTIMELE 6 LEGATE-247!!!!
Belea!

Marius +84, Catalin +21, medie la duo 210,5  !!!
2 locomotive, UUUU, UUUUU !!!!!

Norvegienii s-au prabusit, nu se stie daca face vreunul 200 jocul asta.
 ee, fac si eu pe desteptu', au legat in 10- unul 214, unul 196.
se pricep, doar au 230 medie de echipa...

ultimul joc.
sunt pe 1-2, unde finlkandezii nu au dat pre bine jocul trecut (Osku e la +71, sub Marius)
Marius lasa deschis in 1.

Apoi in 4, Catalin si el in 3. Of!

MARIUS ARE 3 DESCHISE IN PRIMELE 5!!!!
 Aproape nu mai pot sa ma uit, media la prima bila la Marius e 7 si ceva...
a mai dat 2 spareuri.
nici Catalin n-a legat nimic.

Marius rateaza izolata in 8!!!!
se duce pe apa sambetei tot ce-a facut....

au dat amandoi strike in 9.
HAI, INCA UN PIC!

GROAZNIC, TERMINA CU 137.
Total 1221, adica 203, 50 media.
si ce frumos visasem...
Catalin leaga in 9 si 10, 205.
Total 1226, adica 204, 33 media.
media de duo- 203,87

ah, ce gura spurcata am avut, cu 205 media...

BRAVO BAIETI, SUNTEM MANDRI DE VOI!!!

La mai mare, maine!

Tariceanu - Johnny


Alex a inceput cu 3 legate, iar Johnny cu trei izolate inchise.

Tariceanu termina cu 190,  Johhny cu 178.
jocul 2- Tariceanu 3 legate, 7/spare. Johnny strike, izolata ratata, 2 legate.

Alex leaga 3 si in 9-10 si face 234 pe clean game!!!!

Johnny mai rateaza o izolata in 8 si termina cu 182.

media pt. dublu este de 196.

Jocul 3- fiecare are un split deschis in primele 4.
Tariceanu 160, cu split  in 10
Johnny 182, cu izolata ratata in 10...

Jocul de tranzitie isi ia tributul prin sala: norvegienii, care au avut 501 in primul joc (250 media), au mai resusit sa faca deabia  704 (176 media) in  urmatorele doua...

jocul 4: deschis si doua legate pentru amandoi.
amandoi mai dau cate un split, dar Alex leaga in 8 si 9
dar rateza izolata in 10-182...
Johnny o inchide pe a lui - 177

Finlandezul  Jahi are 983 dupa 4, adica peste 245 media...
 jocul 5
ALex e pe clean game, Johnny are una deschisa si 2 legate
Alex lasa deschis in 5, Johhny are 3 legate
joca pe percehe cu fratii ucrainieni Kulika, care acum se numesc Scherbinin. ei sunt cam pe 195 media dupa 4 jocuri

Alex leaga 9-10 si termina cu 190, Iar Johnny leaga 8-9 - 216.

Jahhi s-a rasuflat in 5: a dat 236!

ultimul joc

Alex spare, 2 legate, iar Johnny 3 spareuri. arata bine jocul asta.
Alex rateaza o izolata in 5, iar Johnny da un split in 4.
Alex mai da un split in 8, iar Johnny are 3 legate. sunt mari sanse sa termine la medii foarte apropiate..
in frame-ul 8 sunt absolut egali la totale si ambii au 9 spare dupa!
ar fi frumos sa se termine egal!
Alex termina cu 178, 1134 la totale, 189 media.
Johnny termina cu 201, 1136 la totale, 189,33 media.
il ia la foto-finish pe Tariceanu (ca la nationale, vorba ceea).
media la duo este 189,16.

Bravo, baieti!
foarte bine, pentru primul meci la Europene!

ABSOLUT INCREDIBIL! JAHI RATEAZA IZOLATA IN ULTIMUL FRAME SI TERMINA CU 204.
media i s-a prabusit la 237,16 !

fratii ucrainieni au terminat la egalitate cu Grecu-Gagenoiu, dar ai nostri au ultimul joc mai bun.
cred ca acum sunt pe locul 27 la duo.

AAAAAAAHHH! eroare de calcul, ucrainienii au un popic in plus. suntem pe 28.
Dl.Grecu e pe 46 la individual.

Cut-ul pentru Masters e la 210 (deocamdata).

filme de la corespondentul special Marius Piticariu.





Rezultate duo

Grecu-Romeo
au inceput slab, dupa 2 jocuri au 346, respectiv 347, dar au inceput fabulos jocul 3, Grecu cu 5 legate, Romeo cu spare si 3 legate.
Termina foarte bine, cu 229 si 207- Romeo a dat split in 10.

dupa 3 jocuri, ai nostri sunt pe 21 din 32.

jocul 4 Grecu 236!!! si Romeo 198.
vor urca bine in clasament.

acum sunt pe locul 16.

jocul 5 Grecu 182, cu izolata ratat in 9 si Roemo 178, iarasi cu split in 10.

jocul 6 l-au inceput excelent, Grecu are 3 si 2 legate, Romeo are si el doua perrechi, in primele 7 frameuri

Grecu termina cu 216, adica 1209 - 201,5 media. Exceptional!
Romeo 238, si 1167 la total, adica 194,5 media.

la duo au 2176, adica 198 media, probabil in jurul locurilor 13-14 din squad.

da, au terminat pe 14.
asta da si masura posibilitatilor pentru clasarea la echipe.

la individual, Grecu pe 24 si Romeo pe 36 (din 64) de jucatori pana acum.

duminică, 12 iunie 2011

EMC 2011 DUO

maine se joaca pe scurt:

- Romeo-Grecu ora 10.00
- Johnny-Alex 14.30
- Catalin-Piticu 19.00

nu ma pot hazarda sa fac nicio predictie despre evolutia alor nostri la Munchen, dar sunt indeplinite toate conditiile sa fie cea mai buna dintre participarile la europene sau mondiale de pana acum.

cat de buna, ramane de vazut, cel putin eu sunt foarte curios.

potentialul echipei e clar peste 190 media, ceea ce ar putea aduce si indeplinirea obiectivului propus, de a intra intre primele 12 echipe europene.

dar ei pot si mult mai bine...

daca Catalin Gheorghe, Marius Piticariu si Romeo Gagenoiu sunt valori constante si certe, care iti pot da peste 220 media, cand gasesc conditii favorabile, ceilalti trei au totul de dovedit la o competitie de asemenea anvergura.

Succes tuturor!

Scoruri live AICI

Fisa scorurilor pentru romani AICI

Transmisie video (incepand cu 15 iunie) AICI

Masters-ul va fi inregistrat de Eurosport 2 si transmis mai tarziu (iulie?).

Fapte diverse:

- participa 202 jucatori din 35 de tari, inclusiv din Africa de Sud, cu 6(?!)
- participarea este a doua din istorie, ca numar de participanti, dupa Austria 2007, cu 207 jucatori
- 33 dintre tari au echipe complete, formate din 6 jucatori, doar Estonia (3) si Moldova (1) fiind exceptiile

-campionul european de la Masters, Dom Barett, e accidentat in continuare, nu participa
- campionul european la All Events, Petter Hansen, nu a fost selectionat de catre norvegieni
- Karetsos s-a retras din activitatea internationala de anul trecut
- La unguri participa Janos Farkas, sotul Lumninitei, iar la moldoveni Aureliu Grosu, tatal Ulianei Grosu
- la letoni jucatorii de baza sunt superstarurile de la juniori Vezis, Veidulis si Levikins

Prognoze de scor:

avand in vedere ungerile si participarea, ma astept ca media pentru locul al 12-lea la echipe sa fie in jur de 195 media, iar ultimul loc calificant la Masters minim 207.

EMC 2011

azi au venit toti cei din Suedia cu avionul.
Lui Marius i s-a respins bila de spare la verificarea tehnica, fiindca era zgariata adanc, asa ca a trebuit sa-si cumpere alt spare.
in plus a fost echipat si el cu 3 bile noi, gaurite de neamtul local.
antrenamentele oficIale incep la 16.30, pentru ai nostri.
surpriza este ca ungerile anuntate nu sunt WTBA.
Ele au lungimea de 36 si 46 picioare.
ungerile le gasiti AICI

probleme pentru noi o sa creeze ungerea lunga, fiindca se va ajunge sa se joace foarte- foarte in interior, bufferul e subtire si lung.
cea scurta se va juca relativ repede ca o ungere medie.

atmosfera in lot e foarte buna, ca niciodata pana acum.
si in plus, conform lui Stefan Nystrom, pentru prima oara, toata lumea joaca pe unde trebuie...










sâmbătă, 11 iunie 2011

LIGA DE VARA

Se desfasoara la Oxygen. poate participa oricine si poate juca oricand (!). E tot cu sistem de handicap, dar acestea vor fi revizuite. taxa de inscriere e 50 de lei/jucator.

REGULI PENTRU LIGA DE VARA

Liga va incepe pe data de 13.06.2011
- Zilele oficiale pentru Liga de vara sunt Luni si Miercuri ora 19.00
- in caz ca Echipele nu joaca in zilele oficiale de mai sus, pot juca in orice zi din săptămâna la orice ora, cf regulamentului!

RESCTRICTII PARTICIPARE
- Nu exista restrictii, in aceasta Editie de Vara se poate inscrie orice Echipa avand in componenta chiar si jucatori ai Grupele A sau B din Campionatului National

Componenta Echipa:

- 3 titulari + rezerve

Numar de jocuri/Etapa

- 4 jocuri x 3 jucatori = 12 jocuri/Etapa

Desfasurare:

- Echipa va anunta receptia ca va incepe seria de 4 jocuri. In cazul in care pista a fost deschisa anterior, aceasta se va inchide, se va achita si se va deschide din nou!

- Pista se va deschide cu sau fara 10 minute de incalzire (la alegere)

- La sfarsitul celor 4 jocuri/3 jucatori/pista, pista se va inchide, se va achita, urmand ca din receptie sa se printeze scorurile. La achitarea pistei, pe printul cu scorurile, Capitanul va scrie numele Echipei si va semna pentru confirmarea rezultatelor.

- Inainte de inceperea unei Etape, receptia va introduce numele si prenumele celor 3 jucatori

- Schimbarile se pot face numai intre jocuri, urmand ca la semnarea printului, Capitanul sa se modifice pe print numele jucatorului nou intrat.

- Un jucator inlocuit ARE posibilitatea de a reintra in aceeasi Etapa dar numai intre jocuri!

Ungere:

- Ungerea Ligii de Vara va fi setata pe masina ca si “program zilnic” - numarul 6 pe masina

- Ungere: USBC WHITE 1 – 40 feet

http://www.brunswickbowling.com/lane-maintenance/pattern-library/category/red-crown-patterns/view-all/

Numar de jocuri:

- minim 10 Etape:

- Daca Echipa va juca cel putin 15 Etape are dreptul sa elimine cele mai slabe 3 Etape

- Numarul maxim de Etape este nelimitat

Finala 3 Septembrie:

- In finala se califica cele mai bune 6 Echipe din Clasamentul General

Handicap:

- Sistemul de handicap se va aplica in functie de tabelul afisat in Club si pe www.scoaladebowling.blogspot.com , diferentiat pentru fiecare jucator in parte (ca la ultimul Open). Baza de plecare este 185

- Handicapul va fi trecut pe print in dreptul fiecarui jucator, la sfarsitul fiecarui joc

ATENTIE

- Pentru buna desfasurare a Ligii de Vara, solicitam fair-play total din partea Echipelor!

- Clubul este dotat cu camere video. Fiecare meci poate fi vizualizat in orice moment, live sau inregistrare.

- Echipa care va incerca sa treaca peste acest regulament va fi descalificata din competitie 1 an calendaristic!


MARIUS PITICARIU
Manager Dezvoltare
Attecco Club S.A.
Mobile: 0751.091.841
www.oxygen.com.ro
www.scoaladebowling.blogspot.com

vineri, 10 iunie 2011

ce mai face lotul...

cei din Suedia se antreneaza de zor in sala lui Stefan Yngstrom.
fiecare are cate 5 bile noi, gaurite la fata locului.
acum au la dispozitie un arsenal complet, pentru orice situatie pe care o pot intalni.
sala este excelenta, 8 piste Brunswick, cu 2  masini de uns: Kegel si Brunswick (!)

Vali si Marius sunt pe drum cu microbuzu, au dormit in Ungaria, langa granita cu Romania.

pe la 18.00, ora locala au ajuns
ceilalti  se pare ajung pe data de 12 (?), in ziua antrenamenetelor oficiale.


joi, 9 iunie 2011

marți, 7 iunie 2011

sâmbătă, 4 iunie 2011

Arbanas Strikes Again!

castiga Liga de Bowling Oxygen la individual, dupa un roll off cu Nistor Andrei, care a ratat o izolata in ultima bila. Pe 3 si 4 au terminat Nasu' si Ionut Lacatusu.
Nimeni n-a avut niciun handicap.

dupa cum observam, cei cu 2 maini fac legea in Oxygen!
Iar Arbanas are 2 titluti la individual in mai putin de o saptamana.
la 15 ani!!!!


SURPRIZE-SURPRIZE!!!!

sau nu!

conform site-ul lui oficial al campionatului european , lotul Romaniei e un pic diferit.
primul pe lista, cu voia Dvs. este... Ion Grecu!!!!

lipseste, in schimb, Vali Fatu


Nationala masculina de bowling

pleaca marti in Suedia. Catalin Gheorghe, Johnny Fatu, Alex Tariceanu si Romeo Gagenoiu pleaca cu avionul, iar Vali Fatu si Marius Piticariu vor pleca cu microbuzul direct la Munchen.

vineri, 3 iunie 2011

Exercitii de vacanta

pentru cei care vor sa se mai antreneze vara asta, aveti mai jos cateva exercitii.

stilul ilustrat aici este cel cu alinierea longitudinala a umerilor pe balans, cu release pe interior (degetele mijlocii si inelar pe jumatatea dinspre corp a bilei).

in primul film este Joe Slowinski, de la centrul Kegel, poate cel mai vizionar antrenor al momentului.

el demonstreaza un exercitiu de la linie, pentru release pe interior, care se face in pozitia de final, joasa si cu balans minim.

va rog nu mai stati la linie facand balans enorm, repetat si balanganindu-va!
nu va foloseste la nimic, va supune riscurilor articulare si memorarii strangerii bilei!

jucatorul din ultimele doua filmulete executa exercitii pentru ultimul pas si pentru ultimii doi pasi.
putem vedea foarte clar si asa numita "bucla a profesionistului", in care balansul este aproape interior-exterior, iar bila este readusa langa picior incepand cu punctul de balans maxim.
aici jucatorul chinez schimba si priza pe bila, de pe exterior pe interior, ceea ce e mai rar.

ceea ce face extrem de bine este "cuparea" cotului si incheieturii, ca sa obtina rotatie maxima.
in punctul de release ambele redevin perfect drepte.

in ultimul film e Mike Fagan, care are o lovitura extraordinara.

cateva particularitati:

- deplasarea se face permanent spre stanga, inclusiv penultimul pas.
bila cade aproape vertical, ceea ca face ca swingul sa fie atat de mare si de relaxat

- si el cupeaza foarte bine cotul si incheietura

- capul si-l coboara pe pasul 1, ramanad practic la aceeasi inaltime pana la final, ceea ce-i confera un control vizual extrem de bun.
(se stie ca ochiul controleaza trasa si nu mana, iar privirea se muta cu ochii, nu cu capul. asadar un cap care-si pastreaza pozitia creste precizia la maxim)

- bucla " profesionistului" este "ca la carte", pastrand, in schimb, tot timpul priza pe interior.

exista oare vreun jucator care sa para mai fluid si mai relaxat ca el?

Enjoy!